Πυρά Βλ. Πούτιν κατά κυβέρνησης Μπ. Ομπάμα

Πυρά Βλ. Πούτιν κατά κυβέρνησης Μπ. Ομπάμα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την απερχόμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ κατηγόρησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν για προσπάθειες υπονόμευσης του νεοεκλεγέντος προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε για τον «φάκελο» επιβαρυντικών στοιχείων εις βάρος του Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μέρος της προσπάθειας του Μπαράκ Ομπάμα «να υποσκάψει τη νομιμοποίηση του νέου προέδρου, παρά την αποφασιστική του νίκη».

Ο Ρώσος πρόεδρος συνέχισε λέγοντας ότι κάποιοι θα ήθελαν να «στήσουν ένα Μαϊντάν» στην Ουάσιγκτον, αναφερόμενος στον ρόλο που φέρεται να έπαιξαν αμερικανικές υπηρεσίες στην εξέγερση στο Κίεβο και στην ανατροπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς το 2014. Ερωτηθείς για τον φάκελο με επιβαρυντικά σεξουαλικά στοιχεία του Τραμπ σε ξενοδοχείο της Μόσχας, ο Πούτιν απέρριψε την υπόθεση, κάνοντας λόγο για κατασκευασμένα στοιχεία, χαρακτηρίζοντας όσους παρήγγειλαν τις δήθεν αποκαλύψεις «χειρότερους από ιερόδουλες».

Στο μεταξύ, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ύστερα από την αντιπαράθεσή του με τον βετεράνο του αγώνα για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών Τζον Λιούις, ο Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε τη Δευτέρα, ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, με έναν από τους υιούς του Κινγκ.

Βγαίνοντας από τον Πύργο Τραμπ, μετά τη συνάντηση, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο 3ος, υποβάθμισε την αντιπαράθεση μεταξύ του Τραμπ και του συντρόφου του πατρός του, Τζον Λιούις, λέγοντας: «Πάνω στην ένταση της στιγμής, πολλά ελέχθησαν και από τις δύο πλευρές. Ζήτησα με επιμονή από τον κ. Τραμπ να προωθήσει νομοθεσία με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής συμμετοχής των μαύρων. Η συνάντησή μας υπήρξε εποικοδομητική».

Ο βουλευτής Λιούις είχε πει ότι η νίκη του Τραμπ τον Νοέμβριο υπήρξε «νόθα» εξαιτίας της ρωσικής ανάμειξης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος –και άλλοι Αφροαμερικανοί μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων– θα απέχει από την τελετή ορκωμοσίας την Παρασκευή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή