Σέντρα στον β΄ γύρο της Σούπερ Λίγκας

Σέντρα στον β΄ γύρο της Σούπερ Λίγκας

3' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι όποιες εκκρεμότητες, πλην αυτών των λίγων που έχουν να κάνουν με αναβολές αγώνων λόγω καιρικών συνθηκών, έκλεισαν με τις τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές και από σήμερα το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ξεκινάει το δεύτερο μισό της διαδρομής του. Η πρεμιέρα του β΄ γύρου γίνεται σε δύο και όχι τρεις, όπως συνήθως, δόσεις, με το κυρίως μενού της 16ης αγωνιστικής να προσφέρεται σήμερα με έξι αγώνες. Οι υπόλοιποι δύο θα διεξαχθούν αύριο. Το πιο σημαντικό παιχνίδι γίνεται (19.30) στην Τρίπολη, όπου ο τοπικός Αστέρας υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Είναι το τρίτο στη σειρά εκτός έδρας ματς για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, σε μια δύσκολη έδρα για όλους, κόντρα σε μια ομάδα που λίγες μέρες νωρίτερα τη νίκησε πολύ δύσκολα 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» με γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Πάουλο Μπέντο δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μποτία, Μάρτινς και Μπουχαλάκη. Εκτός αποστολής βρίσκονται ακόμη οι Ντα Κόστα και Ρομαό που έχουν υποχρεώσεις στην τελική φάση του κυπέλλου Αφρικής, ενώ για αγωνιστικούς λόγους αποκλείστηκαν οι Ντομίνγκεζ, Ανσαριφάρντ, Μανιάτης, Βούρος, Ελαμπντελαουί και Χουτεσιώτης. Αντιθέτως στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο νεοαποκτηθείς Αλί Σισοκό, καθώς και οι Ελιουνούσι, Σεμπά, οι οποίοι αποθεραπεύτηκαν. Μιλώντας ο Πάουλο Μπέντο για τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα του χειμώνα, τόνισε: «Για την περίπτωση του Σισοκό, πιστεύουμε πως μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό που έχει συνεχόμενες υποχρεώσεις σε τρεις διοργανώσεις, είναι καλό να διαθέτει και άλλες λύσεις στα ακραία μπακ. Ετσι θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε rotation στις διάφορες διοργανώσεις. Από την άλλη πλευρά δεν είναι εύκολο να έχει μία ομάδα 29 έως 30 παίκτες και να προσπαθεί να λειτουργήσει με τόσο μεγάλο αριθμό παικτών. Σχετικά με τον κεντρικό επιθετικό, όπως ξέρετε έχουμε τον Ιντέγιε και τον Καρντόσο. Εχει έρθει ένας τρίτος παίκτης. Θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Από ’κει και πέρα θα δούμε πώς θα μπορέσει να βοηθήσει και να χρησιμοποιηθεί». Από τις δύο ομάδες που μοιράστηκαν τη 2η θέση της βαθμολογίας στο τέλος του α΄ γύρου, η Ξάνθη μοιάζει πιο εύκολο να μείνει σ’ αυτή τη θέση μιας και υποδέχεται στις 17.15 τον ουραγό Ηρακλή και προβάλλει ως φαβορί. Λίγο νωρίτερα, στις 15.00, ο συγκάτοικός της Πανιώνιος δίνει ένα δύσκολο παιχνίδι στα Γιάννενα με αντίπαλο τον ΠΑΣ, ο οποίος ολοκλήρωσε την… εξορία των τεσσάρων συνεχόμενων αγώνων και επιστρέφει έπειτα από καιρό στην έδρα του. Αν, μάλιστα, δεν είχε αναβληθεί το ματς με τον Πλατανιά για το Κύπελλο λόγω του χιονιά, ο ΠΑΣ θα ήταν υποχρεωμένος να παίξει μέσα σε ένα μήνα πέντε συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, γεγονός πρωτοφανές!

Παρελθόν ο Μαντζουράκης

Δύσκολο εκτός έδρας αγώνα έχει και η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει (χωρίς τους οπαδούς της) στις 17.15 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μετά την απόλυση του Μαντζουράκη, στον πάγκο των γηπεδούχων θα είναι σήμερα ο Νταλακούρας. Σειρά… απολύσεως είναι και ο Μοράις, καθώς η απόφαση αντικατάστασής του μοιάζει ειλημμένη. Λόγω της δυσκολίας της να βρει ξένο προπονητή εγνωσμένης αξίας, η ΑΕΚ προσανατολίζεται σε λύσεις από την εγχώρια αγορά. Η υπομονή για τον Περέιρα Ντίας εξαντλείται και σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα θετική έκβαση, πιθανότερη λύση είναι η απόκτηση (με δανεισμό) του Σέρβου επιθετικού Πέταρ Σκούλετιτς από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο ορίστηκε από την ΕΠΟ για τις 25/1, στις 15.00.

Κρίσιμο παιχνίδι για την «ουρά» της βαθμολογίας είναι αυτό ανάμεσα στη Βέροια και τη Λάρισα. Θα ξεκινήσει στις 17.15 και έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία μετά τη νίκη των γηπεδούχων επί του Λεβαδειακού. Αν πάρει και δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο η Βέροια, θα πάρει πολύ βαθιά ανάσα σε μια παρτίδα που μέχρι πρότινος έμοιαζε χαμένη. Σήμερα, εξάλλου, ο Ατρόμητος υποδέχεται στο Περιστέρι (15.00) την Κέρκυρα.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παίζουν αύριο, ο πρώτος με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο (19.30) και ο δεύτερος με τον Λεβαδειακό (17.15) στην Τούμπα. Ο Πρίγιοβιτς έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση με τον «δικέφαλο», ο οποίος είναι πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει και τυπικά την απόκτηση του Ουάρντα από τον Παναιτωλικό. Αντίθετα, οι «πράσινοι» δεν έχουν καταφέρει να κλείσουν δεύτερο παίκτη μετά τον Κουρμπέλη, γεγονός που ανησυχεί τον Ουζουνίδη: «Μας προβληματίζει όλους, αλλά υπάρχουν ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλα συμβόλαια, οι οποίοι ούτε καν είναι αυτή τη στιγμή στο γήπεδο, οπότε πρέπει να βρεθεί μία λύση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή