Κορυφαία αθλήτρια της σκοποβολής στον κόσμο η Κορακάκη

Κορυφαία αθλήτρια της σκοποβολής στον κόσμο η Κορακάκη

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουν περάσει περισσότεροι από τέσσερις μήνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά το αστέρι της Αννας Κορακάκη λάμπει στο διεθνές στερέωμα. Η ολυμπιονίκης αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της σκοποβολής στον κόσμο, ύστερα από ψηφοφορία στην οποία πήραν μέρος προπονητές, αθλητές και εκπρόσωποι του Τύπου. Aυτές τις ημέρες, το ενδιαφέρον της, όμως, μονοπωλεί το διάβασμα, διότι έχει εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τον αδελφό της, Διονύση, θα πάρουν μέρος σε παγκόσμιο μίτινγκ, στο Μόναχο.

Είναι η πρώτη φορά που τα δύο αδέλφια θα βρεθούν μαζί σε αυτήν τη διοργάνωση. Η Αννα έχει αγωνιστεί πολλές φορές στο Μόναχο, αλλά, τώρα, θα έχει δίπλα της και τον αδελφό της. Στις κερκίδες θα αγωνιά ο Τάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής τους. «Πρόκειται για έναν αγώνα αεροβόλων όπλων, στον οποίο παίρνουν μέρος κορυφαίοι σκοπευτές. Αυτή τη φορά θα έχω δύο αθλητές», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής και αναφερόμενος στις σπουδές της Αννας πρόσθεσε: «Είναι πολλές οι υποχρεώσεις της και δεν προλαβαίνει να διαβάσει όσο θα ήθελε. Εγώ της είπα να μην πιέζει τον εαυτό της».

Το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο από το Ρίο ανέδειξαν την Αννα Κορακάκη και κορυφαία του αθλήματος στον κόσμο. «Πρώτη φορά αναδείχθηκα κορυφαία και ελπίζω να μην είναι η τελευταία. Αυτός ο τίτλος αποτελεί τιμή για εμένα γιατί προέρχεται από ανθρώπους του χώρου. Το 2016 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά μου. Τα πάντα έγιναν σωστά, με εξαιρετικό συγχρονισμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μου βγουν όλα όσα μάθαινα και δούλευα. Τα προηγούμενα χρόνια, ξεπέρασα πολλές προκλήσεις και δυσκολίες, όπως, βέβαια, και άλλοι αθλητές στον κόσμο. Αυτό αποτελεί μια αναγνώριση των προσπαθειών μου», υπογράμμισε η ολυμπιονίκης.

Ο βασικός στόχος της Αννας Κορακάκη, γι’ αυτή τη χρονιά, είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Στη διοργάνωση θα πάρει μέρος και ο 18χρονος αδελφός της, ο οποίος κατέκτησε την πρόκριση σε αγώνα που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, στο σκοπευτήριο του Βύρωνα. Θα είναι η πρώτη φορά που δύο αδέλφια θα εκπροσωπήσουν την ελληνική σκοποβολή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβόλων όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή