Βild: Για ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ προετοιμάζεται ο Σόιμπλε

Βild: Για ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ προετοιμάζεται ο Σόιμπλε

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για την συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Bild.

Σημειώνει επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση θα επιθυμούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία του ελληνικού προγράμματος, αλλά το Βερολίνο διαφωνεί με τη γενναία ελάφρυνση του χρέους, υπέρ της οποία τάσσεται το Ταμείο.

Το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται μάλιστα για μια ψηφοφορία στη Bundestag, σε περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μετά την υπόσχεση Σόιμπλε στη γερμανική κάτω Βουλή ότι το πακέτο διάσωσης θα εγκρινόταν μόνο στην περίπτωση που θα συμμετείχε και το ΔΝΤ έχοντας υπό την επίβλεψή του τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

Οπως συνεχίζει το δημοσίευμα, «ο Σόιμπλε θεωρεί ότι το κενό που θα αφήσει πιθανόν το ΔΝΤ θα πρέπει να αναπληρωθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».Σύμφωνα με το άρθρο, η Bundestag αναμένεται να ψηφίσει για το ελληνικό πρόγραμμα πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Πάντως, σε δηλώσεις της το πρωί της Τρίτης, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, υποστήριξε ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να προσδοκά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, την οποία χαρακτήρισε απαραίτητη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή