Αβραμόπουλος: Δεν γίνεται οι πρόσφυγες να αφήνονται στο κρύο

Αβραμόπουλος: Δεν γίνεται οι πρόσφυγες να αφήνονται στο κρύο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Λέσβο επισκέπτεται ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να εξετάσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον απόηχο της συμφωνίας με την Τουρκία καθώς επίσης και την κατάσταση που ζουν οι πρόσφυγες στο νησί.

«Δεν γίνεται οι πρόσφυγες να αφήνονται έξω στο κρύο, να αντέξουν το χειρότερο διάστημα του χειμώνα χωρίς μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Λέσβο, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να βρεθούν λύσεις σήμερα, όχι αύριο, όχι την επόμενη εβδομάδα, αλλά τώρα».

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας για να παρέχει λύσεις.

Υπενθύμισε ότι η χώρα μας έχει λάβει τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από ένα δισ. ευρώ στήριξη και εξέφρασε την ετοιμότητα της Ένωσης να προσφέρει περισσότερη βοήθεια αν κριθεί απαραίτητο.

«Μεγάλο μέρος της χρηματοδοτικής στήριξης έχει πάει σε διεθνείς εταίρους που εργάζονται μαζί με την Ελλάδα και σήμερα καλώ όλους αυτούς τους εταίρους να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους ώστε να προσφέρουν άμεσα βοήθεια σε αυτούς που έχουν ανάγκη στα νησιά», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή