Αναβολή στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Αναβολή στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τον Φεβρουάριο μετατίθεται η καθολική εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), όπως προκύπτει από τροπολογία που κατέθεσε χθες, στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με αυτήν, παρατείνεται για ένα μήνα, τον Ιανουάριο το πρόγραμμα επιδότησης σίτισης, που υλοποιείται μέσω προπληρωμένης κάρτας, με κόστος 13,5 εκατ. ευρώ. Η παράταση πρόκειται να καλύψει το χρονικό διάστημα μέχρι την ενεργοποίηση του πανελλαδικού προγράμματος για το ΚΕΑ και αφορά τους δικαιούχους που δεν κατοικούν στους 30 δήμους της πιλοτικής του εφαρμογής, η οποία επίσης παρατείνεται για το ίδιο διάστημα. Με την ίδια τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους ορκωτούς λογιστές και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, δίνεται παράταση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017, με δαπάνη που ανέρχεται στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Με αρνητικό πρόσημο θεωρούν πλέον οι τουριστικοί φορείς ότι έκλεισαν τα τουριστικά έσοδα το 2016. Η υστέρηση κατά 1 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο –σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος– είναι αδύνατον, όπως λένε, να καλύφθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται από το γεγονός ότι οι επιπλέον αεροπορικές διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο έφθασαν τις 61.937. Ο αριθμός αυτός των αφίξεων, παρότι υψηλότερος σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2015, δεν μπορεί να δικαιολογήσει ανατροπή των αποτελεσμάτων στα τουριστικά έσοδα που έχασαν έδαφος στο μεγαλύτερος μέρος της περυσινής περιόδου.

Δίκτυα νέας γενιάς

Στην εταιρεία Deloitte Business Solutions οδεύει ο διαγωνισμός για τη νέα μελέτη των δικτύων νέας γενιάς. Η εταιρεία πρώτευσε στην τεχνική αξιολόγηση και, με δεδομένο ότι υπάρχει όριο μέγιστης έκπτωσης στην οικονομική προσφορά, όλα δείχνουν ότι το έργο οδηγείται σε αυτήν. Το έργο, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, αφορά τη μελέτη για την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς. Για την ανάθεσή του κηρύχθηκε πρόχειρος διαγωνισμός. Η Deloitte BS είναι η εταιρεία που ανέλαβε και τη μελέτη για την αρχική τιμή εκκίνησης των αδειών ψηφιακής ευρυεκπομπής λίγο πριν από το περασμένο καλοκαίρι. Είναι η εταιρεία που όρισε στα 3 εκατ. ευρώ την αρχική τιμή εκκίνησης της κάθε άδειας.

Τα αδιέξοδα, οι δικηγόροι και ο… Μαρινόπουλος

«Στη δικηγορία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Με αυτή τη φράση, παράφραση της ιστορικής πλέον ρήσης του Παύλου Μπακογιάννη ότι «στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», απαντούν νομικοί εκπρόσωποι των μερών που εμπλέκονται στην «υπόθεση Μαρινόπουλος». Η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον από την περασμένη Παρασκευή, οπότε διεφάνη ότι θα καθυστερήσει η έκδοση της απόφασης, οι δικηγόροι αναζητούν λύση στο αδιέξοδο. Μέχρι στιγμής δεν το έχουν βρει, αλλά όλοι συμφωνούν ότι αν είναι να ναυαγήσει η συμφωνία δεν θα είναι για νομικό (ή νομικίστικο) λόγο.

Οι Ιταλοί έρχονται, οι εκκρεμότητες παραμένουν

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα υπογράφεται η οριστική σύμβαση της πώλησης του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Καθ’ οδόν βρίσκεται ο επικεφαλής της Ferrovie dello Stato Italiane Ρενάτο Μαζοντσίνι, που θα είναι ο συμβαλλόμενος από την πλευρά της ιταλικής εταιρείας. Από ελληνικής πλευράς θα υπογράψει τη συμφωνία ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ασκών χρέη προέδρου Αντώνης Λεούσης. Η υπογραφή της συμφωνίας είναι προγραμματισμένο να γίνει σήμερα στις 11.00 η ώρα το πρωί στα γραφεία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Το ΤΑΙΠΕΔ κρατάει χαμηλούς τόνους και αφήνει τους πανηγυρισμούς για αργότερα, δεδομένου ότι εκκρεμεί ως προαίρεση της συναλλαγής η απόφαση άρσης της επιβολής επιστροφής κρατικών ενισχύσεων ύψους 714 εκατ. ευρώ. Επίσης εκκρεμεί και η έγκριση της εξαγοράς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, διαδικασία που μάλλον έχει τυπικό χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή