«Με πήρε τηλέφωνο ο Παπανδρέου να με δει» αποκάλυψε ο Β. Λεβέντης

«Με πήρε τηλέφωνο ο Παπανδρέου να με δει» αποκάλυψε ο Β. Λεβέντης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης από το βήμα της Βουλής. Αναφερόμενος σε αυτά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε σε αυτή τη Βουλή να τον αλλάξει πριν από μερικούς μήνες και δεν τα κατάφερε, καθώς το ΠΑΣΟΚ ψήφισε ενισχυμένη και προσέφερε 50 έδρες στον κ. Μητσοτάκη. «Έχει κανένα στοιχείο ο κ. πρωθυπουργός ότι αλλάζει στάση το ΠΑΣΟΚ; Αν έχει τέτοια στοιχεία, ας το επαναφέρει. Λέει θα κάνει 2% το όριο εισόδου, αλλά το 2% ενέχει τον κίνδυνο να μπει στη Βουλή τουρκικό κόμμα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και δήλωσε αντίθετος με την κατάτμηση των περιφερειών.

Όσο για την στάση του απέναντι στην απλή αναλογική, επανέλαβε ότι κατά πάγια θέση της Ένωσης Κεντρώων, που έχει ανατραφεί πολιτικά με την απλή αναλογική, θα την ψηφίσει όποια κυβέρνηση και αν τη φέρει, «γιατί μόνο έτσι μπορεί η χώρα να αλλάξει σελίδα και να πάμε σε διαφάνεια και εξυγίανση του πολιτικού βίου» επέμεινε.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «με το να παίρνεις βουλευτές και μάλιστα αποστατούντες, αυτό δεν δίνει δυναμική ψήφου, δυναμική δίνει να βλέπει ο λαός ότι με νέο πνεύμα διορθώνεσαι από τα λάθη του παρελθόντος».

«Έχετε πληρώσει τα δάνεια που πήρατε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ή θέλετε έτσι να σώσετε τον λαό; Δυναμική δίνει το να είσαι σοβαρός και υπεύθυνος» είπε και κατήγγειλε ότι δεν προβάλλονται οι ανακοινώσεις του κόμματός του από τα κανάλια, για να εκτιμήσει: «Πιστεύουν ότι έτσι θα εξοντώσουν την Ένωση Κεντρώων; Έχετε σχέδιο να παρουσιάσετε το ΠΑΣΟΚ ως κέντρο, για να κάνετε συνεταιρισμό με τη ΝΔ. Με πήρε ο Γιώργος τηλέφωνο να με δει. Τον ρώτησα γιατί. Μου είπε επειδή είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ούτε το χέρι μου δεν τολμάω να δώσω. Η ΝΔ φροντίζει να κάνει ένα θυγατρικό κόμμα προς συμπλήρωση» κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή