Kοινή αεροπορική επιχείρηση Ρωσίας – Τουρκίας κατά του ISIS

Kοινή αεροπορική επιχείρηση Ρωσίας – Τουρκίας κατά του ISIS

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη τους κοινή αεροπορική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πραγματοποίησαν Τουρκία και Ρωσία σήμερα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Σύμφωνα με το BBC, το ISIS «χτυπήθηκε» στα προάστια της πόλης Αλ-Μπαμπ, που αποτελεί προάστια του Χαλεπίου. Υπενθυμίζεται, ότι η Τουρκία δέχτηκε μεγάλες απώλειες στην περιοχή τον τελευταίο μήνα.

Ο αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, δήλωσε πως στην επιχείρηση μετείχαν εννέα ρωσικά αεροσκάφη (Su-24M, Su-25 και Su-34) και οκτώ τουρκικά, εκ των οποίων τέσσερα F-16 και ισάριθμα F-4.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε επίσης επιχειρήσεις υποστήριξης των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων που προσπαθούν να αποκρούσουν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ.

Υποστηρίζουν εξάλλου και την επίθεση του συριακού στρατού κοντά στην Παλμύρα, όπου ο Ρουντσκόι προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές ίσως να σχεδιάζουν να ανατινάξουν κάποια από τα ιστορικά μνημεία της αρχαίας πόλης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή