Ανοιγμα θυρίδων και έφοδοι σε σπίτια για την υπόθεση της σπείρας των Ρομά

Ανοιγμα θυρίδων και έφοδοι σε σπίτια για την υπόθεση της σπείρας των Ρομά

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά χρηματικά ποσά εντοπίστηκαν σε θυρίδες στο άνοιγμα των οποίων προχώρησαν σήμερα με εντολή δύο ειδικών ανακριτών Διαφθοράς οι αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση με τις εκατοντάδες ληστείες σε πολυτελείς κατοικίες από κύκλωμα εμπλεκομένων Ρομά.

Με εντολή των ανακριτών Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα πραγματοποιήθηκαν ανοίγματα τραπεζικών θυρίδων και έφοδοι σε σπίτια εμπλεκομένων σε έξι περιοχές σε όλη την επικράτεια – Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν, επίσης, εντοπιστεί κοσμήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών.

Οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρης Φούκας, αξιοποιώντας πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία της δικογραφίας, εντόπισαν τραπεζικές θυρίδες σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών στις πέντε από τις έξι πόλεις που έγιναν οι έφοδοι σε σπίτια εμπλεκομένων. Σε αυτές τις θυρίδες εκτιμήθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι έκρυβαν πανάκριβα κοσμήματα και μετρητά από τις κλοπές.

Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Κατά τη διάρκεια της παράλληλης επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία των Ρομά, εναντίον του οποίου είχε εδώ και καιρό εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Αρχές Νοεμβρίου έγιναν οι πρώτες συλλήψεις για τη συμμορία που –κατά τα κατηγορητήρια- είχε διαρρήξει εκατοντάδες  πολυτελή σπίτια την τελευταία 5ετία, με λεία μετρητά και ακριβά κοσμήματα. Αστυνομικοί και κοσμηματοπώλες ελέγχονται από τους ανακριτές για ενδεχόμενη εμπλοκή τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος μετά την απολογία του, είχε κριθεί προφυλακιστέος και το προσεχές διάστημα αναμένεται να κριθεί το αίτημα αποφυλάκισής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή