Το 2016, θερμότερο έτος μέχρι σήμερα

Το 2016, θερμότερο έτος μέχρι σήμερα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες της NΑSA και της Εθνικής Ωκεανογραφικής Υπηρεσίας, η περυσινή χρονιά ήταν η θερμότερη που καταγράφηκε μέχρι σήμερα. Οι ειδικοί αποδίδουν την κατάσταση στην ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά και στο ισχυρό φαινόμενο Ελ Νίνιο.

Σε συναγερμό για ατμοσφαιρική ρύπανση τέθηκε το Λονδίνο, κατάσταση που, όπως όλα δείχνουν, θα διαρκέσει τουλάχιστον τρεις ημέρες. Οι δημοτικές αρχές, εξάλλου, απέστειλαν προειδοποιήσεις ότι ο κίνδυνος ενίσχυσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι «ήπιος» για τα 17 διαμερίσματα της πρωτεύουσας και το οικονομικό κέντρο, το Σίτι. Βέβαια, τις επόμενες ημέρες η ρύπανση αναμένεται να ενισχυθεί κυρίως στην περιοχή του Ουεστμίνστερ, προτού η κατάσταση αποκλιμακωθεί την Παρασκευή.

Ωστόσο, όπως δείχνουν τα μηνύματα που απέστειλε ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν, η κατάσταση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις οδικές αρτηρίες θα είναι οξυμένη ολόκληρο το τριήμερο.

«Ο βρώμικος αέρας του Λονδίνου είναι μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Θα εξακολουθήσουμε να χρησιμοποιούμε τα τεχνολογικά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να ενημερώνουμε τους κατοίκους του Λονδίνου για τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή τους», ανέφερε ο δήμαρχος του Λονδίνου. Το υπουργείο Περιβάλλοντος επιπροσθέτως προειδοποιεί ότι ο «κόκκινος συναγερμός» για την ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να ισχύει μέχρι την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή