Συζήτηση για το μέλλον της ναυτιλίας

Συζήτηση για το μέλλον της ναυτιλίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παρόν και το μέλλον της ελληνικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς ναυτιλίας θα αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και συζήτησης κορυφαίων παραγόντων του κλάδου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα συμμετάσχουν στο 3ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής», το οποίο θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου) από τις 8.30 το πρωί έως τις 6.30 το απόγευμα στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, το επικείμενο Brexit, οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου και της κινεζικής οικονομίας, οι νέοι κανονισμοί σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της, με έμφαση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ασφάλειας, δημιουργούν προκλήσεις αλλά και νέο ευρύ πεδίο ευκαιριών για όσους μπορούν και τολμούν να οραματιστούν ένα πιο αποδοτικό μέλλον. Ορισμένες πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκαλούν επιπλέον επιβαρύνσεις και έχουν ως αποτέλεσμα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα εκτός Ευρώπης να κερδίζουν τη μάχη του ανταγωνισμού και να περιμένουν οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση ενός κλάδου, πρωταγωνιστή των διεθνών μεταφορών. Μέσα σε αυτό το σύνθετο περιβάλλον, οι Ελληνες πλοιοκτήτες παραμένουν πρωτοπόροι στη διεθνή ναυτιλία, διαθέτουν αξιοζήλευτη ρευστότητα και επενδύουν αυξάνοντας μερίδιο αγοράς σε έναν κλάδο που πλήττεται την τρέχουσα περίοδο και από χρηματοδοτική «ανομβρία». Η ελληνική ναυτιλία είναι διεθνής, αλλά η καρδιά της χτυπά στην Ελλάδα, ενισχύοντας περαιτέρω το ναυτιλιακό cluster.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή