Με ρυθμούς χελώνας η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Fraport

Με ρυθμούς χελώνας η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Fraport

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθυστερήσεις, οι οποίες ωστόσο χαρακτηρίζονται διαδικαστικού χαρακτήρα, σημειώνονται στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη Fraport Greece. Η παράδοση-παραλαβή των αεροδρομίων μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και ένα μήνα και αντί στο τέλος Ιανουαρίου που προγραμματιζόταν αρχικά να ολοκληρωθεί, τελικά μπορεί να μετατεθεί για τα μέσα ή το τέλος του επόμενου μήνα.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν, χθες, ότι η όποια καθυστέρηση δεν έχει να κάνει ούτε με προβλήματα στη χρηματοδότηση του έργου ούτε με δυσαρμονία ή τριβές μεταξύ των δύο εμπλεκομένων πλευρών. Αντίθετα, όπως σημείωναν, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των πρωτοκόλλων παράδοσης-παραλαβής, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης.

Παράγοντες κοντά στη διαδικασία μεταβίβασης των αεροδρομίων, παρατηρούσαν ότι μια τέτοια διαδικασία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε λειτουργία ο οργανισμός, είναι φυσιολογικό να συμβαίνει. Οι ίδιοι παρατηρούσαν ότι, επειδή γνώριζαν πως στο επίπεδο αυτό είναι ρευστό το χρονοδιάγραμμα, ποτέ δεν ανακοινώθηκε επισήμως ημερομηνία παράδοσης-παραλαβής των αεροδρομίων.

Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, η Fraport Greece που ελέγχεται από τη Fraport AG και τον όμιλο Κοπελούζου, έχει εξασφαλίσει τα κεφάλαια εδώ και πολλούς μήνες από τα διαθέσιμα των δύο ομίλων, αλλά και τραπεζικό δανεισμό προερχόμενος κυρίως από τις αναπτυξιακές τράπεζες της Ευρώπης EBRD και EIB. Επίσης η εταιρεία, έχει ήδη προσλάβει και εκπαιδεύσει περί τα 400 άτομα, που θα λειτουργήσουν τα αεροδρόμια βάσει των συμβατικών τους υποχρεώσεων. Τέλος, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, αρμονικές είναι οι σχέσεις της ελληνογερμανικής εταιρείας με τους φορείς διαχείρισης των αεροδρομίων (κρατικούς αερολιμένες, ΥΠΑ, σώματα ασφαλείας κ.λπ.). Η ακριβής ημερομηνία μεταβίβασης των αεροδρομίων θα αποφασιστεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς τώρα σημειώνονται οι σχετικές διαβουλεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή