Το Πεκίνο διαθέτει 2.7 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Το Πεκίνο διαθέτει 2.7 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με κινεζικά μέσα ενημέρωσης το Πεκίνο θα διαθέσει φέτος 2.7 δισεκατομμύρια δολάρια στον αγώνα για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης.

Ο Όμιλος Ενημέρωσης Xinhua ανέφερε την Πέμπτη ότι μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθούν με σκοπό να αναβαθμιστούν περισσότερα από 2000 ρυπογόνα εργοστάσια, να αντικατασταθεί η χρήση άνθρακα με καθαρότερες μορφές ενέργειας στα περίχωρα της πόλης καθώς και να καταργηθούν σταδιακά 300,000 οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας.

Οι αρχές ευελπιστούν να επέλθει εμφανής βελτίωση στην ποιότητα της ατμόσφαιρας της Κίνας, ιδιαίτερα δε στην πόλη του Πεκίνου η οποία έχει υποστεί τελευταία σωρεία περιστατικών αυξημένης ρύπανσης του αέρα, έχοντας ως αποτέλεσμα την απαγόρευση λειτουργίας πολλών εργοστασίων καθώς και το κλείσιμο σχολείων.

Την Τετάρτη μάλιστα ξεκίνησε να λειτουργεί μια νέα ειδική περιβαλλοντική ομάδα της αστυνομίας επιφορτισμένη αποκλειστικά με το καθήκον της αντιμετώπισης των παράνομων καύσεων μέσα στην πόλη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή