Κοντονής: To Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να επιλύσει τις υποθέσεις του νέου συνταξιοδοτικού φορέα

Κοντονής: To Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να επιλύσει τις υποθέσεις του νέου συνταξιοδοτικού φορέα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Σάρλη.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο κα. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας κ. Μιχαήλ Ζυμή και τους Αντιπροέδρους.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακούσαμε σήμερα τα ζητήματα που απασχολούν το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετέθησαν θέματα, που η κυβέρνηση μπορεί να ρυθμίσει νομοθετικά, προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμότητες ετών. Θεωρώ ότι πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, όσον αφορά τη σύνταξη του δικονομικού κώδικα λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Με μεγάλη χαρά άκουσα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως ανώτατο δικαστήριο της χώρας, μπορεί να αναλάβει συνολικά την επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων, οι οποίες θα προκύψουν από τη συγκρότηση του νέου συνταξιοδοτικού φορέα. Αυτό είναι κάτι που με ικανοποίησε ιδιαίτερα, διότι διαπιστώνουμε ότι υπάρχει η διάθεση προσφοράς και παραγωγής έργου. Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί με τους συναρμόδιους υπουργούς και θεωρώ ότι πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή