Σόιμπλε: Χωρίς ΔΝΤ, δεν θα συνιστούσα στην Αθήνα να ζητήσει νέο πρόγραμμα από τη Γερμανία

Σόιμπλε: Χωρίς ΔΝΤ, δεν θα συνιστούσα στην Αθήνα να ζητήσει νέο πρόγραμμα από τη Γερμανία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση ότι αν δεν τηρήσει να συμφωνηθέντα, το πρόγραμμα θα λήξει, απηύθυνε, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. Ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι είναι η αναποφασιστικότητα της Αθήνας που δεν επιτρέπει τη συμμετοχή του ΔΝΤ και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε αλλαγή σημαίνει, ουσιαστικά, ένα νέο πρόγραμμα το οποίο η γερμανική Βουλή δεν είναι πρόθυμη να εγκρίνει. 

«Το γεγονός ότι η Αθήνα δεν τηρεί όσα έχουν συμφωνηθεί, αποτελεί την αιτία για τη διστακτικότητα του ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Στη Γερμανία η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Αν υπάρξει αλλαγή προγράμματος, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ένα καινούργιο, αλλά πρώτα με την έγκριση του γερμανικού κοινοβουλίου. Και εγώ δεν θα συνιστούσα – σ.σ. στην Ελλάδα – να προσπαθήσει να λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε και εξήγησε:

«Οι βουλευτές θα έλεγαν ότι αν οι ελληνικές αρχές δεν είναι σε θέση, με όλη την ευελιξία που χορηγείται από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, να εφαρμόσουν αυτό που έχει εγκριθεί, η προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα δεν υφίσταται πλέον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή