Ο Μητσοτάκης ανακάλεσε στην τάξη τον Γιακουμάτο για τις δηλώσεις περί ομοφυλοφιλίας

Ο Μητσοτάκης ανακάλεσε στην τάξη τον Γιακουμάτο για τις δηλώσεις περί ομοφυλοφιλίας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την σαφή ενόχληση του Κ. Μητσοτάκη προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή κ. Γιακουμάτου περί ομοφυλοφιλίας. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ανέφερε:

«Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα. Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».

Η τοποθέτηση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων με τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ K. Mητσοτάκη να κάνει σχετικό tweet: «Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση».

Συγγνώμη από Γιακουμάτο

Ο ίδιος ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση, που μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα. Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται  σε μια συζήτηση για τα πρότυπα. Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια. Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης. Για όλους. όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων. εθίγησαν, ζητώ συγγνώμη»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή