Περιορισμένες απώλειες στην Ευρώπη

Περιορισμένες απώλειες στην Ευρώπη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς εξαντλήθηκε ο ενθουσιασμός των επενδυτών από τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι ότι δεν είναι ικανοποιητική η άνοδος του πληθωρισμού, αφήνοντας έτσι αμετάβλητο το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop-100 υποχώρησε κατά 0,18%, ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 κατά 0,54% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 κατά 0,25%. Οριακές ήταν οι απώλειες (-0,02%) του δείκτη Dax στη Φρανκφούρτη.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, με τους δείκτες Dow Jones και S&P 500 να διολισθαίνουν μεταξύ 0,27% και 0,5% λίγο πριν από το κλείσιμο ενόψει της σημερινής ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η απρόσμενη αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά 2,3 εκατ. βαρέλια στα 485,5 εκατ. την εβδομάδα που έληξε 13 Ιανουαρίου ανέκοψε την άνοδο της τιμής του πετρελαίου Brent στα 54,10 δολ./βαρέλι και του αργού στα 51,22 δολ. Η προοπτική συνέχισης των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αποδυνάμωσε το ευρώ στo 1,06 δολ., ενώ η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι καλαθιού άλλων ισοτιμιών ενισχύθηκε περαιτέρω ύστερα από την άνοδο της Τετάρτης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή