Ελληνικής καταγωγής ο οδηγός που παρέσυρε εσκεμμένα πεζούς στη Μελβούρνη – τρεις νεκροί ο απολογισμός

Ελληνικής καταγωγής ο οδηγός που παρέσυρε εσκεμμένα πεζούς στη Μελβούρνη – τρεις νεκροί ο απολογισμός

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στην Αυστραλία, ο άνδρας που έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στη Μελβούρνη σε ώρα αιχμής σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους -έναν άνδρα και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα 10χρονο παιδί.

Περισσότεροι από 18 είναι οι τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε στις 2μμ τοπική ώρα σε περιοχή με εμπορικά κέντρα κοντά στην Μπερκ και Κουίν Στριτ της Μελβούρνης, επιβεβαίωσε η αστυνομία.

Ελληνικής καταγωγής ο οδηγός που παρέσυρε εσκεμμένα πεζούς στη Μελβούρνη – τρεις νεκροί ο απολογισμός-1

Ο οδηγός έριξε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς, οδηγώντας με 60 χιλιόμετρα. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τέσσερις από αυτούς είναι παιδιά και το ένα εξ'αυτών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός είναι ένας 26χρονος με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

Ελληνικής καταγωγής ο οδηγός που παρέσυρε εσκεμμένα πεζούς στη Μελβούρνη – τρεις νεκροί ο απολογισμός-2

Ο οδηγός εμπλέκεται και σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του, όπως αναφέρει η Αστυνομία της Βικτόριας.

Οι αρχές νωρίτερα απέκλεισαν το ενδεχόμενο το περιστατικό να σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή