Αγριος καβγάς ζευγαριού κατέληξε στον θάνατο βρέφους

Αγριος καβγάς ζευγαριού κατέληξε στον θάνατο βρέφους

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Πανελλήνιο σοκ από την υπόθεση θανάτου ενός 5,5 μηνών βρέφους στη Σητεία, χτυπημένο από τον ίδιο του τον πατέρα, ως αποτέλεσμα ενδοοικογενειακής βίας. Αν και τα ερωτήματα που πλανώνται γύρω από την απίστευτη αυτή υπόθεση παραμένουν αναπάντητα και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ένα είναι βέβαιο: ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σε αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα καταλήγει η ιατροδικαστής Ηρακλείου κ. Κατερίνα Κανάκη, η οποία επί πολλές ώρες προσπαθούσε να «δει» κάτω από ποιες συνθήκες επήλθε ο θάνατος του βρέφους. Αυτό αναφέρεται και στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ: «Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το βράδυ της Τετάρτης στη Σητεία ένας 52χρονος είχε άγριο καβγά με την 30χρονη σύντροφό του, την οποία χτύπησε ενώ εκείνη κρατούσε στην αγκαλιά το μωρό τους. Ο 52χρονος είχε επιστρέψει από εκδήλωση κοπής πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Σητείας, έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αλλά και δηλώσεις γιατρών του νοσοκομείου, η μητέρα του βρέφους ήταν αρκετά φοβισμένη και φέρεται να είπε στην αρχή πως ο σύντροφός της τής πέταξε το κινητό που χτύπησε στο κεφάλι το μωρό, το οποίο κρατούσε στην αγκαλιά της. Εξετάζεται βέβαια αν το βρέφος έπεσε στο πάτωμα, κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης επίθεσης του συζύγου στη γυναίκα ή αν το μωρό έπεσε από την αγκαλιά της μητέρας του όταν κτυπήθηκε από το κινητό.

Αφού οι «πρωταγωνιστές» αυτής της οικογενειακής τραγωδίας είδαν ότι το παιδί τους ήταν βαριά κτυπημένο, το μετέφεραν με δικό τους όχημα στο Νοσοκομείο Σητείας.

Τραύματα στο κεφάλι

«Το βρέφος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, χωρίς καμία αντίδραση σε εξωτερικά ερεθίσματα», είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μανόλης Μιχελάκης, όπου το αγοράκι μεταφέρθηκε γύρω στις 9 το βράδυ, για να διακομιστεί στη συνέχεια στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. «Τα τραύματά του ήταν πολύ βαριά. Είχε εσωτερική αιμορραγία και τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα. Εκλήθη η ομάδα των ιατρών να το διαχειριστεί και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Μετά από πολύωρη προσπάθεια των γιατρών να αντιμετωπίσουν τα τραύματά του, το μωράκι κατέληξε», είπε ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης.

Ο θάνατος του βρέφους οδήγησε τις Αρχές στη σύλληψη του 52χρονου πατέρα, στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου. Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινικές διώξεις για «ενδοοικογενειακή βία αλλά και πρόκληση θανατηφόρας βλάβης». Ακολούθως οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή