Συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης με επίκεντρο τον ΔΟΛ

Συνέχεια της πολιτικής αντιπαράθεσης με επίκεντρο τον ΔΟΛ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη παραμένει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για τους χειρισμούς της στο θέμα του ΔΟΛ, με το περιβάλλον του κ. Τσίπρα να επιχειρεί εις μάτην να πείσει ότι η τοποθέτηση του κ. Βασ. Μουλόπουλου στο τιμόνι του εκδοτικού οργανισμού ήταν μια προσωπική του επιλογή και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί να ελέγξει τα ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, με συνέντευξη που παραχώρησε ο ίδιος ο κ. Μουλόπουλος (στην «Αυγή»…), όχι μόνον δεν αρνήθηκε την πρόθεσή του να παρέμβει στο περιεχόμενο των δύο εφημερίδων («Νέα» και «Βήμα») και του Vima fm, αλλά το επιβεβαίωσε περίτρανα. «Δεν πηγαίνω ως οικονομικός διευθυντής στον ΔΟΛ. Θα έχω τον συντονισμό του δημοσιογραφικού, αυτό θα κάνω, για όσο χρειαστεί», είπε, ενώ ερωτηθείς για το εάν οι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν να γράφουν ελεύθερα, έδωσε μια καθ’ όλα απροσδόκητη απάντηση. «Οι αρθρογράφοι και όλοι μπορούν να έχουν τη γνώμη τους, όμως πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και να μη γράφουν μυθεύματα», είπε (χωρίς βέβαια να αποκαλύψει ποιος θα έχει στο εξής την ευθύνη της… τεκμηρίωσης), ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι μια από τις πρώτες επιλογές του θα είναι η αποπομπή του Θ. Πάγκαλου από το Vima fm, καθώς υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει να χαρακτηρίζει από δημόσια συχνότητα τον πρωθυπουργό “τσογλάνι”».

Ολα τούτα ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν νέο γύρο αντιδράσεων, με τη Ν.Δ. να επιμένει ότι η σκανδαλώδης τοποθέτηση «του τοποτηρητή Μουλόπουλου στον ΔΟΛ είναι ο ορισμός της διαπλοκής» και τον κ. Στ. Θεοδωράκη να χαρακτηρίζει «απροκάλυπτη» την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά και να καταγγέλλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει δανειοδοτήσει σκανδαλωδώς έτερο επιχειρηματία να αναλάβει τον ΔΟΛ.

Την πιο σκληρή ωστόσο παρέμβαση την έκανε χθες ο Ευ. Βενιζέλος. «Οσα λέει και πράττει ο κ. Τσίπρας υποδηλώνουν έναν πολύ βαθύ αυταρχισμό, μια δυσανεξία απέναντι στην κριτική και στην ίδια τη δημοκρατία», είπε (9.84) και, υποστηρίζοντας ότι η σκέψη του πρωθυπουργού είναι «ολιστική και απλουστευτική καθώς έχει μια εξήγηση για όλα», υπονόησε ότι τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν ότι ο κ. Τσίπρας είναι πλέον «ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική αντίληψη, δηλαδή τον αυταρχισμό»!

Με καθεστώς, τέλος, παρομοίασε την κυβέρνηση και ο Σπ. Λυκούδης, ενώ ο Βασ. Λεβέντης αξίωσε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλευκάνει «ποιος είναι ο χρηματοδότης που κρύβεται και θα επενδύσει στην εξυγίανση του ΔΟΛ».

Να απαντήσει σε όλα αυτά ανέλαβε ατύπως η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. Υποστήριξε (Star) ότι «η κρίση στον Τύπο είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να το αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση με όρους δημαγωγίας. Θυμάμαι ολημερίς και ολονυχτίς τους νεοδημοκράτες βουλευτές να σκούζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει λουκέτο στον ΔΟΛ», είπε και, καταγγέλλοντας ότι «είναι οι ίδιοι που τώρα ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση θέλει να τον ελέγξει», υποστήριξε ότι «κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σηκώνει το τηλέφωνο για να επιβάλει καμία γραμμή σε κανένα μέσο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή