H AEK έφερε Χιμένεθ και πολλά… ερωτήματα

H AEK έφερε Χιμένεθ και πολλά… ερωτήματα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δραματική περίοδος που διανύει η ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε και στο Αγρίνιο με ακόμη μία ήττα. Η χθεσινή μέρα είχε μία αποχώρηση και μία άφιξη. Ο Ζοσέ Μοράις αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές του στα Σπάτα και σίγουρα η ιστορία θα τον καταγράψει ως έναν από τους χειρότερους προπονητές που έχουν περάσει από τον σύλλογο.

Ενας παλιός γνώριμος, ο Μανόλο Χιμένεθ καλείται να αναλάβει την ΑΕΚ σε μια δύσκολη περίοδο και η διοίκηση της Ενωσης ζυγίζοντας τις επιλογές της, καταλήγει σε έναν προπονητή ξένο μεν, «Ελληνα» δε. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία και με δεδομένο ότι η ΑΕΚ ήταν αδύνατον να προσελκύσει προπονητή εγνωσμένης αξίας, κατέληξε σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής και τριβής με τους νέους του παίκτες και σίγουρα μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ψυχολογική ανάταση στους ποδοσφαιριστές.

Ο Χιμένεθ είναι ένα πρόσωπο αντιθέσεων. Εχει εργαστεί στην ΑΕΚ για περίπου έναν χρόνο (2010-2011) και κατάφερε να πανηγυρίσει μεγάλες νίκες, αλλά και να γευθεί ντροπιαστικές ήττες. Νίκησε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, διέσυρε τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (0-4) και απέκλεισε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο Κύπελλο πριν το κατακτήσει το 2011. Στον αντίποδα, διασύρθηκε με 6-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και με 0-4 από τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ.

Μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ, ο Χιμένεθ βρέθηκε στη Σαραγόσα με την οποία έσωσε μια αποτυχημένη χρονιά πριν υποβιβαστεί την επόμενη και στο Κατάρ, όπου ως προπονητής της Αλ Ριγιάν, παρέλαβε μια ομάδα στην τελευταία θέση χωρίς να μπορέσει να τη σώσει.

Ο κόσμος της ΑΕΚ νιώθει «παγωμένος» με την πρόσληψη Χιμένεθ, κυρίως επειδή –δικαίως– δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σκέφτεται η διοίκηση της ΑΕΚ για την επόμενη μέρα. Μοιάζει αδύνατον να συνεχιστεί αυτή η αγωνιστική κατρακύλα κι αν ο Χιμένεθ πράγματι βελτιώσει την Ενωση και κάνει ένα αξιοπρεπές κλείσιμο στη χρονιά θα έχει ευκαιρία και για καλοκαιρινή προετοιμασία; Είναι δεδομένο πως έρχεται μόνο μέχρι το καλοκαίρι; Είναι ο Χιμένεθ αυτό που έψαχνε η ΑΕΚ; Υπάρχει πλάνο; Οι απαντήσεις στο άμεσο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή