Ασταμάτητη η Σάκκαρη, αποκλεισμός Τζόκοβιτς

Ασταμάτητη η Σάκκαρη, αποκλεισμός Τζόκοβιτς

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς καμία αμφιβολία, η 19η Ιανουαρίου του 2017 θα μείνει ως μία από τις πιο συναρπαστικές ημέρες του αυστραλιανού γκραν σλαμ. Για την παγκόσμια τενιστική κοινότητα πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί ο αποκλεισμός του Νόβακ Τζόκοβιτς μόλις από τον 2ο γύρο της διοργάνωσης. Ο σπουδαίος Σέρβος τενίστας, νούμερο 2 στον κόσμο, ηττήθηκε από τον Ουζμπέκο, Ντένις Ιστόμιν (Νο 117) με 7-6, 5-7, 2-6, 7-6, 6-4 σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα που είχε διάρκεια πέντε ώρες. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τον Νόλε σε γκραν σλαμ από τενίστα που βρίσκεται έξω από τις πρώτες 100 θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Για την Ελλάδα η ημέρα θα μείνει αξέχαστη με τη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη επί της Αλίζε Κορνέ με 7-5, 4-6, 6-1 που την έστειλε στον 3ο γύρο της διοργάνωσης. Η επιτυχία πανηγυρίστηκε στη Μελβούρνη από τους ομογενείς. Μάλιστα, οι Ελληνες οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα της, μόλις ολοκληρώθηκε τραγούδησαν με υπερηφάνεια τον Εθνικό Υμνο. Ο αγώνας της 21χρονης Ελληνίδας πρωταθλήτριας είχε διάρκεια 2 ώρες και 40 λεπτά. Δικαιολογημένα μετά το τέλος πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη της, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα της μπήκε στις «32» καλύτερες τενίστριες ενός γκραν σλαμ. Πλέον, με μία ακόμα νίκη στη Μελβούρνη θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου, η οποία το 2003 είχε προχωρήσει έως τον 4ο γύρο τους αυστραλιανού όπεν. «Είναι ένα όνειρο», τόνισε η Σάκκαρη μετά τον θρίαμβό της. Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Μιργιάνα Μπαρόνι (Νο 79). Οσο για τον Μάρκο Παγδατή, ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ με 6-3, 6-1, 6-3.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή