Θετικές αποδόσεις από αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Trust

Θετικές αποδόσεις από αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Trust

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα θετική ήταν η εικόνα των αποδόσεων των αμοιβαίων κεφαλαίων της Alpha Trust το 2016, ενώ το συνολικό ενεργητικό τους αυξήθηκε κατά 11,32%. Την υψηλότερη απόδοση από όλα τα Α/Κ της Alpha Trust σημείωσε το Ομολογιών Εσωτερικού που κατέγραψε απόδοση 13,37%, με τον μέσο όρο της κατηγορίας του να ανέρχεται σε 10,17%. Σε επίπεδο πενταετίας σημειώνει απόδοση 267,75% καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση από τα οκτώ Α/Κ της κατηγορίας. Το Alpha Trust Strategic Bond, της κατηγορίας Ομολογιακών Διεθνών, πέτυχε απόδοση 4,28%, με τον μέσο όρο της κατηγορίας του να καταγράφει απόδοση 3,98%. Ικανοποιητική ήταν και η πορεία των μεικτών αμοιβαίων της εταιρείας, με το Eurostar Μικρό να πετυχαίνει απόδοση 6,96%, ενώ τα Interlife Μεικτό και Επαγγελματικό Ταμείο Οικονομολόγων πέτυχαν αποδόσεις 6,61% και 5,06% αντιστοίχως, ενώ ο μέσος όρος της κατηγορίας ανήλθε στο 3,82%. Στα Α/Κ Μετοχικών Διεθνών Fund of Funds, το S&B Συνταξιοδοτικό σημείωσε απόδοση 5,44% και στην κατηγορία των Μετοχικών Διεθνών το Global Leaders είχε απόδοση 3,43%.

Στην κατηγορία Μετοχικών Ελλάδας τα Α/Κ New Strategy και Hellenic Equty Fund πέτυχαν απόδοση 2,73% και 2,16% αντιστοίχως, ξεπερνώντας τον δείκτη αναφοράς τους. Στην κατηγορία των Μεικτών Fund of Funds το A/K TEA Interamerican Global Balanced σημείωσε απόδοση 2,30%, ενώ οριακές απώλειες 0,12% σημείωσε το Α/Κ Eclectic Fund of Funds Balanced. Τέλος, σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο της περασμένης χρονιάς, οι λύσεις συνταξιοδοτικού προγραμματισμού που προσφέρει η Alpha Trust εμπλουτίστηκαν με το νέο Α/Κ ΤΕΑ Αστυνομικών-Πυροσβεστών-Λιμενικών Μεικτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή