Το Ρωμαϊκό θέατρο και το Τετράπυλο της Παλμύρας στο έλεος του ISIS

Το Ρωμαϊκό θέατρο και το Τετράπυλο της Παλμύρας στο έλεος του ISIS

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέρος του Ρωμαϊκού θεάτρου καθώς και το διάσημο Τετράπυλο της Παλμύρας κατέστρεψαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Την Πέμπτη το  Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τουλάχιστον 12 ανθρώπους στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν ξανά υπό τον έλεγχό τους τον Δεκέμβριο.

Το Τετράπυλο είχε ανεγερθεί την εποχή του Διοκλητιανού, στα τέλη του 3ου αιώνα. Ήταν ένα τετράγωνο με τέσσερις κολώνες σε κάθε πλευρά. Από τις 16 κολώνες, μόνο η μία είναι η αρχική, ενώ οι άλλες είχαν ανακατασκευαστεί το 1963 από τσιμέντο από τη συριακή υπηρεσία αρχαιοτήτων.

Οι αρχικές κολώνες ήταν από ροζ γρανίτη που είχε μεταφερθεί από την Αίγυπτο.

Το ρωμαϊκό θέατρο έχει εννέα σειρές κερκίδων. Χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν. Κατά την πρώτη κατοχή της πόλης, από τον Μάιο 2015 έως τον Μάρτ

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από αέρος από ρωσικές δυνάμεις, είχαν ξαναθέσει τον Μάρτιο υπό τον έλεγχό τους την αρχαία αυτή πόλη, την οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή