Πέντε υποψήφια έργα για την Τραφάλγκαρ

Πέντε υποψήφια έργα για την Τραφάλγκαρ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας φτερωτός ταύρος, φτιαγμένος από άδεια κουτιά σιροπιού χουρμάδων, που θα έχει ύψος περίπου 4 μ. πιθανώς να είναι το άγαλμα που θα καλωσορίζει τους επισκέπτες του Λονδίνου στην πλατεία Τραφάλγκαρ, αν τελικά επιλεγεί μεταξύ άλλων τεσσάρων, όπως ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη. Το έργο το οποίο τιτλοφορείται «Ο αόρατος εχθρός δεν Θα έπρεπε να υπάρχει» είναι δημιουργία του Μάικλ Ράκοβιτς, ο οποίος εμπνεύστηκε το έργο του, από το άγαλμα κάποιας θεότητας η οποία στεκόταν στην είσοδο της Νινευής στο Ιράκ μέχρι που καταστράφηκε από τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους, το 2015.

Το έργο, μαζί με τέσσερα άλλα, πρόκειται να αξιολογηθούν, προκειμένου να αποφασιστεί ποια δύο θα καταλάβουν την τέταρτη βάση του μνημείου κατά την περίοδο από το 2018 έως το 2020. Μεταξύ των άλλων έργων βρίσκεται «Το τέλος» της Χέθερ Φίλιπσον, όπου αναπαριστάται μια κουταλιά σαντιγί που έχει πάνω της ένα κεράσι. Μια μύγα φαίνεται να έχει καθίσει στη σαντιγί και ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα πάνω στο κερασάκι.

Προπλάσματα των πέντε έργων που βρίσκονται στην τελική λίστα θα εκτίθενται στην Εθνική Πινακοθήκη μέχρι τις 26 Μαρτίου.

Στην πραγματικότητα, η τέταρτη βάση κατασκευάστηκε το 1841 για να φιλοξενήσει ένα έφιππο άγαλμα του βασιλιά Ουιλιέλμου Δ΄, αλλά επί έναν αιώνα παρέμεινε κενή λόγω έλλειψης χρημάτων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή