Σε τροχιά διεύρυνσης η Πειραιώς

Σε τροχιά διεύρυνσης η Πειραιώς

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δίπολο τυχοδιωκτισμός και ανευθυνότητα / κοινή λογική και μέτρο, που έθεσε την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής ο Κυρ. Μητσοτάκης, παραπέμπει εκ των πραγμάτων στο ερώτημα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης;». Περιθώρια ουδετερότητας δεν υπάρχουν, όπως διεμήνυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνοντας και επισήμως το σύνθημα διεμβολισμού του Κέντρου. Η διεύρυνση στον «μεσαίο χώρο», στρατηγική επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. και διακηρυχθείσα θέση του ήδη από την περίοδο της εσωκομματικής κούρσας για την προεδρία της Ν.Δ., σηματοδοτήθηκε χθες και από την επισημοποίηση της συμπόρευσης της Δράσης με τη Ν.Δ. ύστερα από συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο και στελέχη του κόμματος.

«Η Ν.Δ. μεγαλώνει, διευρύνεται», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ μίλησε για «πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία». Το πλειοψηφικό αυτό ρεύμα ο τρίτος όροφος της Πειραιώς επιδιώκει να διευρύνει και μέσω συνεργασιών με σχήματα και μέσω προσχωρήσεων προσώπων από το μεταρρυθμιστικό Κέντρο. Βέβαιη θεωρείται η μεταγραφή του Iάσονα Φωτήλα από το Ποτάμι, η Πειραιώς θα ήθελε στις τάξεις της τον Γιάννη Αμυρά, ενώ οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει απευθείας επαφή με τον Σταύρο Θεοδωράκη και όχι μόνο.

Η Δράση θα συμπορευθεί με τη Ν.Δ. ως συνεργαζόμενος φορέας, σύμφωνα και με όσα προβλέπει το καταστατικό της Ν.Δ. «Μόνο μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ρεαλιστικό να υλοποιήσει σήμερα μια σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια», είπε ο Θ. Σκυλακάκης απευθύνοντας προσκλητήριο και σε άλλες δυνάμεις που βρίσκονται στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου. Ο κ. Σκυλακάκης αναλαμβάνει την «Ομάδα Δράσης για την άρση εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, προσέλκυση επενδύσεων και προώθηση της εξωστρέφειας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων». Η ομάδα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους τομείς και τις γραμματείες του κόμματος, θα υλοποιεί ειδικά έργα και δράσεις στους εν λόγω τομείς, όπου και η Ν.Δ. έχει δώσει μεγάλο βάρος στο πρόγραμμά της. Ως δυνατή παραφωνία στις χθεσινές ανακοινώσεις ακούστηκαν οι δηλώσεις του Γερ. Γιακουμάτου ότι «η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια», που προκάλεσαν την οργή του προέδρου της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Γιακουμάτο να ανακαλέσει, όπως και έγινε αργότερα, καθώς ζήτησε συγγνώμη δηλώνοντας ότι δεν είναι ομοφοβικός. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον «άδειασε» με σχόλιό του στο Twitter χαρακτηρίζοντας τη δήλωση «ατυχή» και υπογραμμίζοντας ότι η Ν.Δ. «δεν ανέχεται καμία διάκριση».

Την ίδια ώρα, με τις χθεσινές αλλαγές σε ακόμα τρεις γραμματείες, έκλεισε για την ώρα ο κύκλος των αλλαγών στο οργανόγραμμα της Ν.Δ. που σηματοδοτήθηκε πριν από μερικά 24ωρα με την τοποθέτηση στην κεφαλή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Χρήστου Ταραντίλη. Την κομβική Γραμματεία Οργανωτικού αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Στέλιος Κονταδάκης, αντικαθιστώντας τον Β. Σπανάκη. Ο μέχρι χθες γραμματέας Οργανωτικού είχε υποβάλει την παραίτησή του ύστερα από την απόπειρα λαθροχειρίας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, όπου μέλος της ΔΑΚΕ προσπάθησε να ψηφίσει για λογαριασμό του και συνελήφθη με αυτόφωρο διαδικασία. Ο κ. Σπανάκης αναλαμβάνει τη Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων. Ο προερχόμενος από την Εν. Κεντρώων Γ. Καλλιάνος αναλαμβάνει τη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή