Χρυσή Αυγή στη Βουλή: «Ερχεται η ώρα. Θα δείτε πολλά από εμάς»

Χρυσή Αυγή στη Βουλή: «Ερχεται η ώρα. Θα δείτε πολλά από εμάς»

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις φράσεις «Ερχεται η ώρα. Θα δείτε πολλά από εμάς», ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν.Μίχος σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, ουσιαστικά απηύθυνε προειδοποίηση (απειλή χαρακτηρίστηκε στο Περιστύλιο) αναφορικά με τις διαθέσεις του κόμματος του Ν.Μιχαλολιάκου για το αμέσως προσεχές μέλλον, στον απόηχο της σε βάρος προσφυγόπουλων εισβολή στελεχών και μελών της ΧΑ σε δημοτικό σχολείο στο Πέραμα, και ενώ συνεχίζεται η δίκη περί «εγκληματικής οργάνωσης».

Αφορμή για την εμφάνιση αυτή του βουλευτή της ΧΑ αποτέλεσε η συζήτηση ερώτησής του για περιστατικό «με το κάψιμο ελληνικής σημαίας» σε πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα. Απαντώντας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής, αναφέρθηκε κατ’αρχήν στην υπόθεση της εισβολής στο σχολείο: «Πριν μερικές μέρες, με έναν οργανωμένο και προκλητικό τρόπο, στελέχη και Βουλευτές του κόμματος που υποβάλλει σήμερα την ερώτηση, παραβίασαν τον νόμο εισερχόμενοι σε ένα σχολείο, προπηλακίζοντας καθηγητές, απειλώντας και εξυβρίζοντας άλλους πολίτες. Παραβιάσατε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του κανονισμού λειτουργίας ενός σχολείου» είπε. Και συμπλήρωσε ότι «τα όργανα του κράτους, οι αστυνομικές αρχές στη συγκεκριμένη περίπτωση και κατόπιν οι εισαγγελικές αρχές έπραξαν το καθήκον τους: Συνελήφθησαν δεκατρία άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν αμέσως στον εισαγγελέα. Ένα εξ αυτών ήταν ανήλικος και έχει ολοκληρωθεί ήδη η ανάκριση».

Από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής υποστήριξε ότι «δεν υπήρξε τίποτα αξιόποινο από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά γι’ αυτό που έγινε», και εξαπέλυσε φραστικές επιθέσεις κατά πάντων, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση», άρχισε να απαντά ο κ. Κοντονής, για να ακολουθήσει σύντομος πλην όμως εντονότατος διάλογος:

Στ.Κοντονής: «Μιας και θέσατε το θέμα της σημαίας, θέλω να σας πω ότι τον πατριωτισμό του ο καθένας δεν τον δείχνει σε καιρό ειρήνης, κύριε Μίχο. Τον δείχνει όταν κινδυνεύει η πατρίδα».

Ν.Μίχος: «Όπως εμείς».

Στ.Κ.: «Ναι, ιδίως εσείς».

Ν.Μ.: «Έρχεται η ώρα. Θα δείτε πολλά από εμάς».

Στ.Κ.: «Θα πρέπει να ακούν αυτοί που σας ψήφισαν, ποια είναι η ιδεολογία σας και ποια είναι η στάση σας».

Ν.Μ.: «Για αυτό μας ψηφίζουν». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή