Εικονική περιήγηση για παιδιά στο… Λονδίνο

Εικονική περιήγηση για παιδιά στο… Λονδίνο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή την Κυριακή οι επισκέπτες του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης μεταφέρονται αυτόματα στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, χάρη σε ένα πρόγραμμα εικονικών ψηφιακών περιηγήσεων σε διάσημα μουσεία του κόσμου, το οποίο κάθε μήνα εστιάζει σε έναν διαφορετικό προορισμό και, παράλληλα, σε μια διαφορετική καλλιτεχνική σχολή. Με αφορμή τον πίνακα του Αγγλου ζωγράφου και γελοιογράφου Ουίλιαμ Χόγκαρθ «Τα παιδιά της οικογένειας Γκράχαμ», που ολοκληρώθηκε το 1742 και απεικονίζει τα τέσσερα νεαρά μέλη της οικογένειας του Ντάνιελ Γράχαμ, οι μικροί φιλότεχνοι θα ανακαλύψουν τις διαφορές και τις ομοιότητες των παιδιών της εποχής του καλλιτέχνη με τα σημερινά, θα μάθουν τι σημαίνει πορτρέτο και θα επιχειρήσουν να ζωγραφίσουν το πορτρέτο της δικής τους οικογένειας. Στο μεταξύ, οι γονείς τους θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν την εμβληματική ελαιογραφία, με την οποία ο Χόγκαρθ κατάφερε να μετατρέψει μια φαινομενικά απλή οικογενειακή σκηνή σε ένα βαθιά συμβολικό έργο για τη θνητότητα, το πέρασμα του χρόνου και την απώλεια της αθωότητας. Η εικονική περιήγηση στις συλλογές της National Gallery θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή, με κεντρικό θεματικό άξονα το έργο του Αγγλου ρομαντικού ζωγράφου John Constable. Τον ρόλο της «ξεναγού» αναλαμβάνει η ιστορικός τέχνης και εικαστικός Λύντια Πετροπούλου.

​​Κόδρου 9, Πλάκα. Στις 11 π.μ. για παιδιά από 4 έως 6 ετών και έναν γονέα. Στις 12.40 μ.μ. για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλ. 210-33.12.621 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή