Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Το αγόρι με τη βαλίτσα»

Θεσσαλονίκη

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά», μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο η παράσταση της Νεανικής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Το αγόρι με τη βαλίτσα», σε κείμενο του Μάικ Κένι, μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου και σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα. Το έργο του πολυβραβευμένου Βρετανού συγγραφέα, με ήρωα τον μικρό Ναζ που δραπετεύει από την εμπόλεμη Μέση Ανατολή, απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικους θεατές. Σήμερα και αύριο στις 7 μ.μ.

ΟΠΕΡΑ

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Σύρος

Στο πλαίσιο του προγράμματος «The Met: Live in HD» η όπερα του Charles Gounod «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο Θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης. Πρωταγωνιστούν ο Vittorio Grigolo και η Diana Damrau, πλαισιωμένοι από τους Elliot Madore και Mikhail Petrenko. Σήμερα στις 7.55 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Καβάλα

Ενα αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη φιλοξενεί το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» έως τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Παρουσιάζονται οι παραστάσεις «Ονειρο στο Κύμα – Ερως Ηρως» (Σάββατο στις 9 μ.μ.) και «Το Μοιρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι» (Κυριακή και Δευτέρα στις 9 μ.μ.), οι οποίες αποτελούν το πρώτο και το δεύτερο μέρος της τριλογίας του σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώδη πάνω στο έργο του συγγραφέα. Ερμηνεύουν η Αλεξία Φωτιάδου και ο Θεμιστοκλής Καρποδίνης.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Θεσσαλονίκη

Το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στο επίκεντρο της ομαδικής έκθεσης που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Εργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών εκτίθενται στις αίθουσες χώρους του ΚΣΤΘ (Αποθήκη Β1, Λιμάνι, έως τις 28 Φεβρουαρίου), στις βιτρίνες του ΟΤΕ (Καρόλου Ντηλ και Ερμού, έως τα μέσα Φεβρουαρίου) καθώς και στον εκθεσιακό χώρο του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης (από τις 9 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το «Φαλακρό βουνό»

και άλλες ιστορίες

Μια παγανιστική γιορτή ενέπνευσε τον Μοντέστ Μουσόργκσκι να γράψει το συμφωνικό ποίημα «Νύχτα στο Φαλακρό βουνό» που θα παρουσιάσει η ΚΟΘ στις 27 Ιανουαρίου υπό τον Μικέλ Κουτσόν. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα, ο σολίστ Νίκος Πίττας θα παρουσιάσει το Κοντσέρτο για βιολί αρ. 1 του Μαξ Μπρουχ και η ορχήστρα θα ολοκληρώσει με την 5η Συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα του Γιαν Σιμπέλιους, απ’ όπου το περίφημο «Κάλεσμα των κύκνων» έχει διασκευαστεί πολλές φορές στην ποπ και ροκ μουσική. Στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και ώρα 8.30 μ.μ.

ΚΩΣ

Για την Ελένη

Παπαδάκη

Θεατρίνα, ανύπαντρη, καπνίστρια, οδηγός αυτοκινήτου, μεγαλοαστή, ιδιαιτέρως καλλιεργημένη, μα πάνω από όλα μια σκηνική ιδιοφυΐα.«Για την Ελένη» είναι ο τίτλος της παράστασης που φιλοξενείται στο θέατρο-πολυχώρος Σφαγείο στην Κω στις 23/1 και παρουσιάζει την τραγική ιστορία της Κρητικιάς Ελένης Παπαδάκη. Η ηθοποιός, θύμα των Δεκεμβριανών,«επιστρέφει» στον χώρο της για να αφηγηθεί το εμφύλιο κύτταρο του θεάτρου, του τόπου της, του καιρού της. Με τη Μαρία Κίτσου και τον Σπύρο Κυριαζόπουλο. Σκηνοθετεί ο Μάνος Καρατζογιάννης.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φοίβος Δεληβοριάς,

από το ’80 ώς σήμερα

Επειτα από μια σειρά παραστάσεων στην Αθήνα, ο Φοίβος Δεληβοριάς συνεχίζει τη χειμερινή του περιοδεία με μία στάση στο Marina Yacht Club, στη μαρίνα Μυτιλήνης, όπου θα παρουσιάσει ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ, αποτελούμενο από τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφικής του πορείας, αφιερωμένο σε πρόσωπα που συνάντησε από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 έως σήμερα. Τον συνοδεύει ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο. Απόψε στις 10 μ.μ. Είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο Marina Yacht Club και στο Μουσικό Καφενείο (οδός Βερναρδάκη).

ΛΑΡΙΣΑ

Πρώτο φεστιβάλ

«Μουσικότροπο»

Με τη σύμπραξη της μεσοφώνου Θεοδώρας Μπάκα (φωτ.) και της πιανίστας Μαρία Παπαπετροπούλου αρχίζει σήμερα το φεστιβάλ «Μουσικότροπο», που διοργανώνει για πρώτη φορά το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από συναυλίες, ενδιαφέροντα μουσικά σεμινάρια και εργαστήρια, ξεκινώντας με το διήμερο σεμινάριο της σοπράνο και ψυχολόγου Νιόβης Κλαυδιανού με θέμα το άγχος των μουσικών στη σκηνή (21 και 22 Ιανουαρίου). Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας (www.mousikotropo.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή