Ραδιουργίες ή ανοησίες;

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι πολλά και εντυπωσιακά όσα διημείφθησαν στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Υπήρξε παλαιότερα εχθρότητα. Κατόπιν έγιναν οι συναντήσεις του κ. Σταύρου Ψυχάρη με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν ο τελευταίος έρθει στην πρωθυπουργία. Εμφανίστηκαν έστω για ένα διάστημα τα «κόκκινα πρωτοσέλιδα» των εφημερίδων του ΔΟΛ. Υπήρξαν τα άρθρα του κ. Ψυχάρη για τις γάτες των Ιμαλαΐων αλλά και οι καταγγελίες του για παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στο δημοσιογραφικό έργο: «Η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα», έγραψε πριν από δέκα μήνες («Βήμα» 5.3.2016) ο κ. Σταύρος Ψυχάρης, «ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα” από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ. Η απαίτηση αυτή του κ. Τσίπρα απερρίφθη κατηγορηματικά. Ετσι οι σχέσεις ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν στο σημείο να δηλώσει ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ότι ο πρόεδρος του ΔΟΛ θα καλείται από τον εισαγγελέα. Αλλά η επιθυμία του κ. Τσίπρα να διορίζει… διευθυντές εφημερίδων είναι μια άλλη ιστορία…».

Τα τελευταία διαψεύσθηκαν με μία από εκείνες τις ηρωικές και καταγγελτικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η κ. Ολγα Γεροβασίλη έβγαλε τότε ανακοίνωση, που είχε τίτλο «απάντηση στα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής» και στην οποία ανέφερε: «Ο κατήφορος συνεχίζεται. Τα πρωτοσέλιδα της διαπλοκής είναι ενδεικτικά για το επίπεδο και την ποιότητα των εμπνευστών τους. Ο αγώνας της κυβέρνησης για τη διαφάνεια στον χώρο των ΜΜΕ αποδίδει και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους». Δεν ξέρουμε πόσοι πίστεψαν τότε την κ. Γεροβασίλη και πόσοι τον κ. Ψυχάρη. Πιθανώς οι περισσότεροι να ήταν με την κυβέρνηση. Ηταν νέα ακόμη, και έβραζε το μένος κατά των «συστημικών ΜΜΕ», που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι ότι ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος με την απόφασή του (προσωπική ή κομματική, δεν έχει σημασία) αποφάσισε να επιβεβαιώσει στα μάτια των πολιτών αυτό που η κ. Γεροβασίλη μετά βδελυγμίας κατήγγειλε, ότι δηλαδή «η κρισιμότερη όμως παρέμβαση του κ. Τσίπρα ήταν η εκ μέρους του διατύπωση του αιτήματος να αντικατασταθεί ο διευθυντής της εφημερίδας “Τα Νέα” από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε χρηματίσει επί δεκαετίες υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΟΛ».

Δεν ξέρουμε πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα, αλλά όπως και να έγιναν πρέπει πραγματικά να τρομάξουμε. Αν η τοποθέτηση του κ. Μουλόπουλου είναι η υλοποίηση ενός σχεδίου για την άλωση των Μέσων, κινδυνεύει η Δημοκρατία και κάθε δημοκρατικός πολίτης κάτι πρέπει να κάνει γι’ αυτό. Αν δεν είναι «σχέδιο», τότε πρέπει να θαυμάσουμε το μέγεθος της πολιτικής ανοησίας που δέρνει αυτό το «αριστερό τσούρμο» το οποίο κυβερνά τη χώρα. Αν δηλαδή ο «δόλιος» κ. Ψυχάρης έλεγε ψέματα και ήθελε να τους παγιδεύσει (για κάτι που –λέμε τώρα!– δεν είχαν καν στον νου τους), αυτοί πιάστηκαν με τα τέσσερα στο δόκανο. Κι αυτό είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο, διότι αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την Κύπρο, την παραμονή της Ελλάδας στους δυτικούς θεσμούς, το τέταρτο μνημόνιο, ή έστω το μνημόνιο 3+. Και αν σε ένα γήπεδο στρωμένο, όπως είναι των κατασυκοφαντημένων ΜΜΕ, η κυβέρνηση βάζει τέτοια αυτογκόλ, μπορεί κανείς να φανταστεί τι γίνεται στα ευρωπαϊκά ή στα ελληνοτουρκικά γήπεδα;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή