Βούρκος και λάσπη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραφράζοντας το «τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοιοι πολιτικοί μάς αρμόζουν», ισχύει το «τέτοιο ποδόσφαιρο που έχουμε, τέτοια γήπεδα μας ταιριάζουν». Και αυτό το διαπιστώσαμε όλοι μας, την Τετάρτη, όταν παρακολουθήσαμε υποτιθέμενους αγώνες ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος σε αγωνιστικούς χώρους που είχαν μετατραπεί σε λίμνες. Με μια δόση υπερβολής, θα μπορούσα να σημειώσω πως από τους αγωνιζομένους έλειπαν τα σκουφάκια, σε γήπεδα… πισίνες.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως αν το χόρτο ήταν χαλί, θα είχαμε την τύχη να δούμε και αξιόλογο θέαμα. Αλλά, τουλάχιστον, δεν θα βλέπαμε επαγγελματίες παίκτες να κλωτσούν όπως και όπου μπορούν την μπάλα. Πέρα όμως από την… οπτική ταλαιπωρία, που στο φινάλε, στο εκτός από το να μας σπάει τα νεύρα, δεν κοστίζει και τίποτα, υπάρχει το σοβαρό θέμα που αφορά τις αυξημένες πιθανότητες για σοβαρούς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών.

Και στο σημείο αυτό υπεισέρχεται η ευθύνη της διοργανώτριας αρχής, αλλά κυρίως των αφεντικών των ομάδων, που θα έπρεπε να προβάλουν «βέτο» στη διεξαγωγή των αγώνων σε χώρους όπως αυτοί είχαν διαμορφωθεί σε Αγρίνιο, Γιάννενα, Τρίπολη και Βέροια, αλλά και όπου αλλού παίχτηκαν παιχνίδια, σε άλλες κατηγορίες. Θα πείτε τώρα, σιγά μη σκεφτούν αυτή τη… μικρή λεπτομέρεια οι παράγοντες, που αφορά τη σωματική ακεραιότητα των περιουσιακών τους στοιχείων. Και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει αντίδραση από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, μέσω του συνδικαλιστικού τους σωματείου.

Σε πολιτισμένες ποδοσφαιρικά χώρες, το πρόγραμμα των αγώνων πρωταθλήματος πάντα έχει κάποιες κενές ημερομηνίες, ώστε να οριστούν εμβόλιμες, εάν τυχόν αναβληθούν παιχνίδια λόγω εκτάκτων γεγονότων. Το ίδιο φυσικά είχε προβλεφθεί και για το δικό μας. Ομως, βλέπετε, υπήρξαν οι παρατραβηγμένες και χωρίς τελικό αποτέλεσμα και ουσία αναβολές των αγωνιστικών, από τους σοφούς μας κυβερνήτες, επειδή έπρεπε να… εξυγιανθεί το ποδόσφαιρό μας. Αποτέλεσμα, να είναι υποχρεωμένοι οι παίκτες να παίξουν και με… παγοπέδιλα, εάν χρειαστεί.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των παιχνιδιών και τον βαθμολογικό πίνακα που διαμορφώθηκε έπειτα από τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες του πρωτοπόρου Ολυμπιακού, πιστεύω πως δεν άλλαξε τίποτα στην ουσία. Οσο κι αν οι πρωταθλητές παρουσιάζουν σημάδια αγωνιστικής πτώσης και κραυγαλέες αμυντικές –και όχι μόνο– αδυναμίες, οι αντίπαλοί τους δεν δείχνουν ικανοί να τους απειλήσουν. Ο Πανιώνιος έχασε στα Γιάννενα και έμεινε η Ξάνθη, πίσω του με οκτώ βαθμούς, μόνη στη δεύτερη θέση. Η ΑΕΚ είχε νέα απώλεια και στο μόνο που ελπίζει, με την επαναπρόσληψη του Χιμένεθ –άλλη μία απόδειξη πώς διοικούνται οι ομάδες μας–, είναι να αναρριχηθεί στην πεντάδα.

Εκεί όπου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ φαίνεται πως θα βρεθούν, έστω κι αν ο πρώτος χρειάζεται να σταθεροποιήσει την απόδοσή του προς το καλύτερο και ο δεύτερος να μην πετάξει άλλους βαθμούς στα θεωρούμενα εύκολα παιχνίδια. Βέβαια, βρισκόμαστε μόλις στη δεύτερη αγωνιστική της στροφής του μαραθωνίου και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τα τρία ντέρμπι μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ομως και οι διώκτες του θα έχουν απώλειες, τουλάχιστον στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή