Επίθεση με Ι.Χ. στη Μελβούρνη

Επίθεση με Ι.Χ. στη Μελβούρνη

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail ονομάζεται Δημήτριος Γαργασούλας, και έπασχε από προβλήματα ψυχιατρικής φύσης επί χρόνια και ήταν χρήστης ναρκωτικών, έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, στο κέντρο της Μελβούρνης. Το περιστατικό άρχισε να εξελίσσεται τις πρώτες ώρες του απογεύματος, όταν ο επικίνδυνος οδηγός άρχισε να κάνει κύκλους με μεγάλη ταχύτητα σε μεγάλη διασταύρωση του οδικού δικτύου στο κέντρο της Μελβούρνης. Στη συνέχεια έστριψε σε πεζόδρομο της περιοχής χτυπώντας πεζούς στο πέρασμά του, ανακοίνωσε η αστυνομία, μέχρι που αστυνομικοί τον πυροβόλησαν, τον τραυμάτισαν και τον έσυραν έξω από το αυτοκίνητό του για να διακομιστεί αργότερα στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή του.

Το πολύνεκρο συμβάν έρχεται σε μια στιγμή που ολόκληρη η υφήλιος ανησυχεί για τις επιθέσεις τζιχαντιστών με αυτοκίνητα όπως συνέβη στη Νίκαια και το Βερολίνο. Ωστόσο ο αρχηγός της αστυνομίας της Μελβούρνης Γκράχαμ Αστον τόνισε ότι δεν συνδέεται το περιστατικό με την τρομοκρατία, επισημαίνοντας ότι ο δράστης είχε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, ήταν χρήστης ναρκωτικών και είχε ογκώδη φάκελο για περιστατικά οικιακής βίας. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη από την αστυνομία επειδή είχε επιτεθεί σε μέλος της οικογένειάς του.

Πριν ξεκινήσει την περίεργη επίθεση στη Μελβούρνη, ο δράστης είχε προσπαθήσει να μαχαιρώσει τον αδελφό του σε προάστιο της πόλης. Η αστυνομία στη συνέχεια προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητό του αλλά σταμάτησε να τον καταδιώκει όταν έφτασε στο κέντρο οδηγώντας σαν τρελός, καθώς υπήρχε φόβος να τραυματιστούν περαστικοί.

Επίσης, ο αρχηγός της αστυνομίας της Μελβούρνης τόνισε ότι στο περιστατικό έχασαν τη ζωή τους δύο ενήλικες και ένα παιδί, ενώ ένα ακόμα άτομο υπέκυψε στα τραύματά του αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα έχουν τραυματιστεί δεκαπέντε άνθρωποι, εκ των οποίων οι πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

«Καμία διστακτικότητα»

Η Σαρν Μπέιλις, τουρίστρια από τη νότια πόλη της Αδελαΐδας, λέει ότι βρισκόταν στο κέντρο της πόλης και πίστεψε ότι το αυτοκίνητο που έκανε τους ελιγμούς ήταν αστυνομικό, προτού βέβαια πέσει πάνω στους πεζούς. «Εμοιαζε να οδηγούσε κατά απόλυτα προαποφασισμένο τρόπο, σε μία ίσια γραμμή. Δεν είχε καμία διστακτικότητα να πέσει πάνω στα πλήθη , ούτε καν προσπάθησε να στρίψει, απλώς συνέχισε να οδηγεί και να τους συνθλίβει», λέει η γυναίκα.

Εικόνες που ελήφθησαν από το ελικόπτερο τηλεοπτικού δικτύου δείχνουν ομάδα αστυνομικών να στέκεται γύρω από έναν άνδρα που είναι ξαπλωμένος στο έδαφος και ο οποίος είναι γυμνός και φοράει μόνο ένα κόκκινο εσώρουχο, ενώ τα χέρια του φαίνονται να είναι δεμένα με χειροπέδες πίσω από την πλάτη του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει τη στιγμή που το αυτοκίνητο του δράστη άρχισε να κάνει κύκλους στη διασταύρωση προτού συνεχίσει προς τον πεζόδρομο. Ο οδηγός φαίνεται να είναι κρεμασμένος έξω από το παράθυρο και να φωνάζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή