Τραγικό δυστύχημα στην Ιταλία – Τουλάχιστον 16 παιδιά νεκρά μετά από πρόσκρουση λεωφορείου

Τραγικό δυστύχημα στην Ιταλία – Τουλάχιστον 16 παιδιά νεκρά μετά από πρόσκρουση λεωφορείου

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα τραγωδία σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Ιταλία.

Τραγικό δυστύχημα στην Ιταλία – Τουλάχιστον 16 παιδιά νεκρά μετά από πρόσκρουση λεωφορείου-1

16 μαθητές από την Ουγγαρία έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της πυροσβεστικής, όταν ένα πούλμαν που κατευθυνόταν στη Βενετία προσέκρουσε σε έναν πυλώνα και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες.

Τραγικό δυστύχημα στην Ιταλία – Τουλάχιστον 16 παιδιά νεκρά μετά από πρόσκρουση λεωφορείου-2

Το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής από σε μια έξοδο του αυτοκινητοδρόμου της Βερόνας στη βόρεια Ιταλία. Το λεωφορείο επέστρεφε από το Παρίσι στη Βουδαπέστη.

Τραγικό δυστύχημα στην Ιταλία – Τουλάχιστον 16 παιδιά νεκρά μετά από πρόσκρουση λεωφορείου-3

Στο πούλμαν επέβαιναν συνολικά 55 άνθρωποι, 39 εκ των οποίων διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Βερόνα.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, το λεωφορείο μετέφερε παιδιά ηλικίας μεταξύ 14 και 18 ετών. Πολλοί από τους επιβάτες του οχήματος εκσφενδονίστηκαν έξω από αυτό λόγω της σφοδρότητας της πρόσκρουσης, ενώ άλλοι παγιδεύτηκαν μέσα, την ώρα που το όχημα έπιασε φωτιά.

Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, ένας καθηγητής φυσικής αγωγής συνέβαλε στο να μπορέσουν να σωθούν πολλοί μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο ουγγρικό λεωφορείο το οποίο προσέκρουσε σε πυλώνα στον ιταλικό αυτοκινητόδρομο A4, κοντά στην Βερόνα, και αμέσως μετά τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο καθηγητής είχε ήδη καταφέρει να απομακρυνθεί και να φτάσει σε ασφαλές σημείο, αλλά αποφάσισε να ανέβει και πάλι στο λεωφορείο, για να βοηθήσει όσους περισσότερους μαθητές μπορούσε, ώστε να βγουν από το φλεγόμενο όχημα. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στην πλάτη, όπως δήλωσε ο Ούγγρος πρόξενος στους δημοσιογράφους. Κάποιοι άλλοι μαθητές -κυρίως εκείνοι που κάθονταν στο πίσω μέρος του τουριστικού λεωφορείου- κατάφεραν να βγουν σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων.

Ένας Ιταλός οδηγός φορτηγού, δήλωσε ότι αρκετά χιλιόμετρα πριν την τραγική πρόσκρουση είχε παρατηρήσει ότι μια από τις ρόδες του λεωφορείου παρουσίαζε σοβαρό πρόβλημα. Ένα στοιχείο που θα μπορούσε να εξηγήσει, τουλάχιστον μερικώς, για ποιο λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με τόσο δραματικές συνέπειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή