Γράφει Ιστορία ο Γ. Αντετοκούνμπο

Γράφει Ιστορία ο Γ. Αντετοκούνμπο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα παραμύθια που διάβαζαν η Βερόνικα και ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο στον μικρό Γιάννη, έως ότου κοιμηθεί στο μικρό διαμέρισμα των Σεπολίων, υπήρχε μία ιστορία που έκανε λόγο για ένα παιδί που θα γινόταν, κάποτε, μεγάλος σταρ. Από χθες τα ξημερώματα, ο Giannis (πλέον) βιώνει με ένα τεράστιο χαμόγελο, αλλά και με τα πόδια του να πατάνε στη… γη, όπως συνηθίζει σε κάθε βήμα καταξίωσής του, ένα ακόμα «όνειρο» στο ΝΒΑ.

Την εκτίμησή τους για τα αγωνιστικά επιτεύγματά του, την επιβράβευση για την πορεία ζωής του και την εμπιστοσύνη για το θέαμα που μπορεί να προσφέρει ο Ελληνας σταρ έδειξαν με την ψήφο τους 1.604.463 φίλαθλοι και όχι μόνον, με το να συμπεριληφθεί ο Αντετοκούνμπο στην αρχική πεντάδα της Ανατολής και τον ετήσιο «Ολ Σταρ» αγώνα του ΝΒΑ.

Με την ελληνική σημαία να τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του και οι επιδόσεις του στους Μιλγουόκι Μπακς να αποτελούν μια ανεκτίμητη διαφήμιση της χώρας όπου γεννήθηκε και ανατράφηκε, ο Αντετοκούνμπο θα γίνει στη Νέα Ορλεάνη (19 Φεβρουαρίου), ο πρώτος Ελληνας παίκτης που θα συμμετάσχει σε «Ολ Σταρ» αγώνα, της απόλυτης γιορτής του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δεύτερο «παράσημο» του Giannis στον θαυμαστό κόσμο του ΝΒΑ είναι η κατάρριψη του ρεκόρ για τον νεότερο μη Αμερικανό παίκτη που κατέστη «All Star», σε ηλικία 22 ετών και 80 ημερών, ενώ κάτοχος αυτής της διάκρισης ήταν ο Κινέζος Γιάο Μινγκ (22 χρ., 4 μήνες).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε Ιστορία και κέρδισε με το ταλέντο, την καθημερινή προσήλωσή του στο μπάσκετ και την αξία του, μία θέση δίπλα στους κορυφαίους συμπαίκτες και αντιπάλους, που δεν θα μπορούσε ούτε καν να… «ονειρευτεί» στα παραμύθια που του διάβαζαν οι γονείς του για να αποκοιμηθεί. Με συμπαίκτες στην ομάδα της Ανατολής τους Κάιρι Ιρβινγκ, Λεμπρόν Τζέιμς, Τζίμι Μπάτλερ, Ντεμάρ Ντε Ρόζαν και αντιπάλους τους Δυτικούς Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Καουάι Λέοναρντ και τον Αντονι Ντέιβις, αξίζει για τους φανατικούς θαυμαστές του ΝΒΑ και μη, να ξενυχτήσουν τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου για να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά τον «δικό» μας Γιάννη να διαφημίζει για μία ακόμα φορά την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή