Αλλαγή φρουράς τις επόμενες μέρες στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών

Αλλαγή φρουράς τις επόμενες μέρες στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών να συγκληθεί προκειμένου να καταλήξει στον διορισμό νέου γενικού γραμματέα, μετά την αποχώρηση του κ. Χρήστου Γκόρτσου (φωτ.), ο οποίος υπηρέτησε αυτή τη θέση επί 16 συνεχή χρόνια. Οι υποψηφιότητες όπως μαθαίνουμε είναι πολλές και προέρχονται κυρίως από τον τραπεζικό χώρο που είναι πλέον δεξαμενή στελεχών. Να σημειωθεί ότι η αποχώρηση του κ. Γκόρτσου συνδέεται με την εκτενή δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στον ερευνητικό τομέα και στην οποία θα εστιαστεί τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο.

Ο Δήμος Θήρας αποδέχθηκε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης για 30 χρόνια τμήματος ακινήτου για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων στο όρος Προφήτης Ηλίας, με σκοπό την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργείται στην περιοχή κατά την τουριστική περίοδο. Τη δωρεάν χρήση του ακινήτου παραχώρησε η Ιερά Μονή Προφήτου Ηλία Θήρας. Το επόμενο διάστημα θα διευθετηθούν οι διαδικασίες για την οριστικοποίηση των όρων της δωρεάν παραχώρησης της έκτασης.

Οι επιτροπές δεν λύνουν τα προβλήματα…

«Εάν δεν θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάξε μία επιτροπή». Η πρακτική αυτή φαίνεται ότι είναι δημοφιλής (και) στη σημερινή κυβέρνηση. Ετσι, χθες μάθαμε από την ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, ότι κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής αποφασίστηκε η σύσταση οργάνου που θα αναλάβει τον συντονιστικό και ελεγκτικό ρόλο της υλοποίησης δράσεων για τις δημόσιες συμβάσεις στο οποίο θα συμμετέχει ομάδα επιτελικών στελεχών όλων των συναρμόδιων υπουργείων. Το ότι αποφάσισε να ασχοληθεί το ΚΥΣΟΙΠ με τις δημόσιες προμήθειες είναι εξόχως θετικό σημάδι, καθώς το πεδίο αυτό μαζί με τη φοροδιαφυγή αποτελούν ίσως τις δύο κύριες «πληγές» της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, το σχέδιο δράσης περιλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες θεωρούσαμε ότι είχαν ήδη αναληφθεί, με τη θέσπιση πέρυσι του ενιαίου πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Tην Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Πρωτοδικείο Βέροιας θα εκδικασθεί η αίτηση συμφωνίας για την εξυγίανση της «Ι.Μπουτάρης» στην οποία συμφώνησε το 61,8% των πιστωτών της, με τους μετόχους και τη διοίκηση της εταιρείας. Μεταξύ των όρων είναι και η πώληση της γαλλικής θυγατρικής (Millesime) ώς το τέλος του 2017, με εκτιμώμενα έσοδα περίπου 2 εκατ.

Αγωνία 30 ημερών για «Μαρινόπουλο»

Αν ήταν ειδησεογραφικές ιστοσελίδες θα συγκέντρωναν αρκετές διαφημίσεις μετά τη χθεσινή ημέρα. Ο λόγος για τις ιστοσελίδες του Ταμείου Νομικών και του Γενικού Εμπορικού Μητρώου. Σε αυτές χθες δημοσιεύθηκε περίληψη της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώνεται η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος», κάτι που σημαίνει ότι πλέον ξεκίνησαν να μετρούν οι 30 ημέρες εντός των οποίων επιτρέπονται οι τριτανακοπές της απόφασης. Η αγωνία για το εάν θα δημοσιευθούν μεγάλη και ως εκ τούτου οι επισκέψεις στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες πολλές.

Το ταξίδι του κ. Σπίρτζη στη Ρωσία και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης επέλεξε να μη σφίξει το χέρι του επικεφαλής των ιταλικών κρατικών σιδηροδρόμων που σκοπεύει να επενδύσει 500 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αντ’ αυτού επέλεξε να σφίξει το χέρι του επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, ο οποίος συμφώνησε να ανταλλάξει τεχνογνωσία με την ΕΡΓΟΣΕ σε θέματα διαχείρισης σιδηροδρομικών έργων. Η υπογραφή ενός τέτοιου μνημονίου ανταλλαγής τεχνογνωσίας ήταν ο λόγος απουσίας του υπουργού Μεταφορών από την Αθήνα, την ημέρα οριστικοποίησης της συμφωνίας πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή