Αποψη: Μήπως δεν φταίει μόνο ο Αρτέμης Σώρρας;

Αποψη: Μήπως δεν φταίει μόνο ο Αρτέμης Σώρρας;

5' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ​​την ΚτΚ της 31ης Ιουλίου 2016, σε τούτη εδώ τη στήλη έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «Νεράιδες, Γοργόνες και Γίγαντες», όπου προσπάθησα με χιουμοριστικό τρόπο να αναδείξω τη σοβαρότητα της ιστορίας του Αρτέμη Σώρρα, μετά την απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία ουσιαστικά δικαιώνει τον Σώρρα και τους ισχυρισμούς του. Αντιγράφω ορισμένα αποσπάσματα από το άρθρο αυτό.

«Διανύω την όγδοη δεκαετία της ζωής μου και ξαφνικά διαπίστωσα ότι όλα τα παραμύθια που διάβαζα όταν ήμουνα παιδί είναι αληθινά! Δεν κάνω πλάκα. Ολα όσα διάβαζα εγώ, αλλά και εσείς για νεράιδες, γοργόνες, γίγαντες και δράκους είναι αληθινά, με τη βούλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εκδόθηκε και πιστοποιητικό. Μια δικαστική απόφαση, η οποία φυσικά θα αποτελέσει μέρος της Νομολογίας μας, ώστε να επηρεάζει τις μελλοντικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Απίστευτο και όμως αληθινό!

…Σύμφωνα με απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/13): «Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δισ. ευρώ που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Panther Limited που εδρεύει στο Λονδίνο… Από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρου χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν. Εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει. Δεδομένου δε ότι όσα παρουσιάζουν κατά την εν λόγω εκδήλωση ήταν αληθή και στόχευαν αποκλειστικά στην ενημέρωση του κοινού, ούτε αμέλεια μπορεί να τους αποδοθεί ως προς την τέλεση του εγκλήματος»…

…Και το κερασάκι στην τούρτα της παραφροσύνης, είναι η προώθηση της δικογραφίας σε εισαγγελέα για να αποφανθεί αν ο Αδωνις Γεωργιάδης πρέπει να παραπεμφθεί για «ψευδή καταμήνυση» εναντίον του κ. Σώρρα. Εδώ πλέον η λογική αυτοκτονεί ή μεταναστεύει σε άλλη χώρα.

ΥΓ. Το ότι η επενδυτική εταιρεία του κ. Σώρρα ονομάζεται Red Panther Limited, με παραπέμπει ευθέως στις επιτυχημένες κωμωδίες Pink Panther του Blake Edwards, με πρωταγωνιστή τον γκαφατζή Κλουζώ, τον οποίο υποδυόταν ο αμίμητος Peter Sellers, που βγάζoυν πολύ γέλιο. Δηλαδή, πρόκειται για μια μεγάλη φάρσα που οι εμπνευστές της γελάνε εις βάρος μας. Καλά να πάθουμε, αφού το δικαστήριό μας τους πιστεύει».

Αυτά έγραφα τότε προσπαθώντας να αναδείξω ένα πολύ σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε με τη δικαστική απόφαση η οποία ουσιαστικά δικαίωνε τον Σώρρα. H απόφαση αυτή άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου. Εχοντας στα χέρια του την «επίσημη» καθαρογραμμένη δικαστική απόφαση ο Σώρρας ξεκίνησε μια καμπάνια που πολύ εύκολα έβρισκε ακόλουθους, αφού είχε πια τη βούλα της δικαιοσύνης. Το ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό και η δικαιοσύνη να κινηθεί αυτεπάγγελτα ώστε να προστατευθεί ο πολύς κόσμος που είναι δύσκολο να καταλάβει τις λεπτομέρειες μιας δικονομικής διαδικασίας, κανένας δεν το διανοήθηκε και δεν το επιδίωξε.

Διερωτώμαι, αν ένα κρεοπωλείο πουλάει εμφανώς σάπιο κρέας, δεν πρέπει η Πολιτεία αυτεπάγγελτα να το σταματήσει; Κάθε τόσο ακούμε στην τηλεόραση ότι «κατασχέθηκαν τόσοι τόνοι σάπιου κρέατος». Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάστηκε καμία μήνυση για να ενεργήσει η Πολιτεία. Αρκεί η πιστοποίηση από κάποιον αρμόδιο για την ακαταλληλότητα των τροφίμων. Εδώ έχουμε μια πιο σοβαρή περίπτωση εξαπάτησης των απλών ανθρώπων. Και η πιστοποίηση είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, από τον μόνο αρμόδιο, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια δεν υπάρχουν. Πόσο φταίει λοιπόν ο Σώρρας και πόσο η Πολιτεία η οποία έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα ώστε να προστατεύει τους πολίτες της από τέτοιου είδους κακοτοπιές; Μήπως κάποιοι βολεύονταν με τον Σώρρα;

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα ολοκάθαρα. Η «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα έχει 216 γραφεία σε όλη την Ελλάδα, στη Γερμανία, Νορβηγία, ΗΠΑ κ.α. αλλά και αρκετές χιλιάδες ορκισμένους οπαδούς, έτοιμους να θυσιαστούν για τον Δία και τον εκπρόσωπό του στη γη που είναι ο Σώρρας. Και οι οπαδοί «αυξάνονται και πληθύνονται ως η άμμος εν τη ερήμω», γιατί στους απελπισμένους οποιαδήποτε προσφορά (πραγματική ή μαϊμού) είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Και ξαφνικά συνέβη ο φόνος της παιδοψυχιάτρου, όπου εμπλέκεται ως δολοφόνος ένα πρώην πρωτοπαλίκαρο του Σώρρα και άρχισε το «Φεστιβάλ Σώρρα». Ολοι, μα όλοι, άρχισαν να ασχολούνται σοβαρά με το θέμα του Σώρρα. Δεν υπερβάλλω. Μόνο στις δύο κυριακάτικες εφημερίδες «Καθημερινή» και «Βήμα» της 7-8 Ιανουαρίου 2017, υπήρχαν περισσότερα από δέκα άρθρα από διακεκριμένους δημοσιογράφους και σχολιαστές. Δεν γνωρίζω τι γράφτηκε στις υπόλοιπες εφημερίδες αλλά στα διάφορα blogs και sites υπάρχουν άπειρες αναφορές και λεπτομέρειες για τον Σώρρα που με τη βοήθεια ή την αμέλεια της Πολιτείας αναστάτωσε τη χώρα. Για παράδειγμα, η αναζήτηση «Σώρρας» στο Google δίνει 267.000 αποτελέσματα.

Τώρα, «ανακάλυψαν» πληροφορίες που μόνο κρυμμένες δεν ήταν. Το «μνημειώδες» πληρεξούσιο του Δημάρχου Τροιζηνίας είναι αναρτημένο ολόκληρο, μαζί με την περίφημη δικαστική απόφαση, στο site του Αρτέμη Σώρρα, όπου υπάρχουν απίστευτες πληροφορίες. Για να πάρετε μια ωραία γεύση σας παρουσιάζω ένα τμήμα από το βιογραφικό του Αρτέμη Σώρρα για να γνωρίσετε τον «λαμπρόν» αυτόν Ελληνα:

«Ο Αρτέμης Σώρρας είναι Ελλην ιθαγενής, κάτοικος Πατρών. Είναι επιχειρηματίας, με μεγάλη πείρα σε πολλούς τομείς όπως εμπόριο, κατασκευές, τεχνολογία, ενέργεια, ευρεσιτεχνίες κ.ά.

Κατέχει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό χαρτοφυλάκιο συσσωρευμένου πλούτου…

Επίσης, ο ίδιος είναι φορέας της Κρατικής Εξουσίας και ενεργεί ως μόνιμος πληρεξούσιος-εκπρόσωπος και θεματοφύλακας της κυρίαρχης βούλησης του Ελληνικού Εθνους, εις την Ελλάδα και το εξωτερικό, η οποία του εκχωρήθηκε αμετακλήτως, δυνάμει του συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου, με Αρ. 6.157/12.09.2013 εκ του Δήμου (σημ. Τροιζηνίας), υπογράφοντος του Δημάρχου, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατέθεσε προτάσεις χρηματοδότησης διά λογαριασμόν Ελλάδος, της Κύπρου και του απανταχού Ελληνισμού διά την αποπληρωμή του Δημοσίου και Ιδιωτικού χρέους, διά τον απεγκλωβισμό από δανειστές και διά να φέρει την πραγματική ευημερία, ελευθερία και ανάπτυξη σε όλους τους πολίτες…

Είναι αυτός που με το πέρας των προθεσμιών που έθεσε σχετικά με την αποδοχή των 600 δισ. δολαρίων, κατέθεσε μήνυση για εσχάτη προδοσία, κακουργηματική απιστία και παράβαση καθήκοντος σε όλο το Κοινοβούλιο και όχι μόνο…»

Δεν ξέρω πώς σας φαίνεται, αλλά εμένα αυτό το «φορέας της Κρατικής Εξουσίας» μου πέφτει λίγο βαρύ. Σε συνδυασμό με το «μόνιμος πληρεξούσιος της κυρίαρχης βούλησης του Ελληνικού Εθνους», η Πολιτεία θα πρέπει ή να τον κλείσει στη φυλακή για αντιποίηση Αρχής, ή να τον κλείσει στο Δαφνί μαζί με όλους τους Ναπολέοντες που έχουμε.

Και δεν μας έφταναν όλα αυτά για να πιστοποιήσουμε ότι ζούμε μια τρέλα, ήρθε και η παραγγελία ενός Εισαγγελέα της Βορείου Ελλάδας να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος ενός διοικητή μεγάλου ασφαλιστικού ταμείου, ο οποίος αρνήθηκε να δεχτεί τα ομόλογα του Σώρρα για την εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών κάποιου κακομοίρη ασφαλισμένου!

Αντί επιλόγου, έχω μια πρακτική πρόταση να κάνω. Εισηγούμαι να δεκαπλασιαστεί ο μισθός της Δικαστίνας, του Εισαγγελέα, καθώς και των δύο Βουλευτών (Σύριζα και ΑΝΕΛ), οι οποίοι εισηγήθηκαν να μιλήσει ο Σώρρας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την προϋπόθεση ότι οι μισθοί τους θα καταβάλλονται από τα 600 δισεκατομμύρια που διέθεσε ο Σώρρας, για όλους τους Ελληνες. Ετσι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη και θα πάρουν μια γεύση από αυτό που λένε οι Αγγλοσάξονες: «A taste of their own medicine»!

ΥΓ. Με την υπερβάλλουσα τάση που μας διακρίνει για συνωμοσιολογία, δεν αποκλείεται να δούμε τον Σώρρα αρχικά μάρτυρα, στη συνέχεια βουλευτή και τέλος πρωθυπουργό! Μπορεί να μας αξίζει.

* Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή