Περιζήτητα τα υψηλής ποιότητας και σύγχρονα γραφεία στη Μαδρίτη

Περιζήτητα τα υψηλής ποιότητας και σύγχρονα γραφεία στη Μαδρίτη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λύση της ανάπλασης και αλλαγής χρήσης έχουν επιστρατεύσει οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μαδρίτη της Ισπανίας, προκειμένου να ενισχύσουν το απόθεμα των ποιοτικών γραφειακών χώρων, καθώς προσπαθούν να επωφεληθούν από την υψηλή ζήτηση και την περιορισμένη προσφορά.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της BNP Paribas Real Estate, αυτήν τη στιγμή το απόθεμα των γραφειακών χώρων στην ισπανική πρωτεύουσα διαμορφώνεται σε 14,8 εκατ. τ.μ., ή 3.300 κτίρια, εκ των οποίων το 80% είναι ηλικίας μεγαλύτερης των 10 ετών. Επίσης, καταγράφεται και πολύ μεγάλη ποικιλομορφία όσον αφορά τα επιμέρους χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου, δυσκολεύοντας έτσι τις επιλογές των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την ανάλυση, μόλις 1,4 εκατ. τ.μ. αφορούν υψηλής ποιότητας και σύγχρονους χώρους γραφείων. Ωστόσο, παρά την έλλειψη αυτή, μόνο το 5%-6% του συνολικού αποθέματος γραφειακών χώρων είναι κενό, δείγμα της υψηλής ζήτησης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, ένα σημαντικό ποσοστό των γραφείων στη Μαδρίτη θα μπορούσε να βρει άμεσα νέους χρήστες και σε καλές τιμές ενοικίασης, αν βελτιώνονταν οι προδιαγραφές τους και η ποιότητά τους, κάτι που έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πλέον οι ιδιοκτήτες. Αλλωστε, η προσφορά θα παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο, καθώς για το σύνολο του 2017 δεν προβλέπεται να προστεθούν πάνω από 170.000 τ.μ. νέων γραφείων, πλέον των 57.000 τ.μ. που ξεκίνησαν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή