Πορείες γυναικών σε όλο τον κόσμο κατά του Τραμπ

Πορείες γυναικών σε όλο τον κόσμο κατά του Τραμπ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γυναίκες από τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο ενώνουν σήμερα τις φωνές τους για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ.

Με τουλάχιστον 600 προγραμματισμένες πορείες στις ΗΠΑ και κεντρική αυτή της Ουάσιγκτον, χιλιάδες γυναίκες φορώντας ροζ σκουφάκια, τα λεγόμενα "pussyhats" συρρέουν από το πρωί στο κέντρο της Ουάσινγκτον για να συμμετέχουν στην "Πορεία των Γυναικών".

Σίδνει, Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Κέιπ Τάουν είναι ακόμα κάποιες από τις πόλεις που φιλοξενούν χιλιάδες γυναίκες και άνδρες που συμπορεύονται αντιστεκόμενοι στα ιδεώδη που αντιπροσωπεύει  ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αλλά και στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «όχι στον πλανητάρχη του πολέμου, του ρατσισμού, του σεξισμού, της απληστία, των πολυεθνικών του κέρδους», χιλιάδες Αθηναίοι καθώς επίσης και αντιπροσωπία προσφύγων με τα ανήλικα παιδιά τους από το Ελληνικό, κρατώντας σημαίες, τραγουδώντας και φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στον ρατσισμό, τον νεοναζισμό και τον πόλεμο.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αφορμή την εκλογή Τραμπ. Σε λίγη ώρα, άλλη μία συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, από μέλη και φίλους του αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της έκφρασης αλληλεγγύης και κατά το πρότυπο της σημερινής μεγάλης πορείας οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ουάσινγκτον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή