Παπαδημητρίου: Αστοχη η διατύπωσή μου για το αφορολόγητο

Παπαδημητρίου: Αστοχη η διατύπωσή μου για το αφορολόγητο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για λάθος διατύπωση σχετικά με τη δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται το αφορολόγητο με τους θεσμούς» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης του αφορολόγητου και ο θόρυβος που προκλήθηκε οφείλεται σε λάθος διατύπωση από την πλευρά του.

«Είναι πάγια η θέση της κυβέρνησης να κρατήσει το αφορολόγητο στο επίπεδο που είναι τώρα. Δεν βγήκε η πρόταση όπως έπρεπε να βγει», είπε χαρακτηριστικά για την χθεσινή αναφορά του.

Ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα νέο μέτρο για μετά το 2019, ότι η μη μείωση του αφορολόγητου είναι αδιαπραγμάτευτη για την κυβέρνηση, αλλά ερωτηθείς για το αν αυτό είναι απαίτηση των δανειστών, απάντησε ότι δεν το γνωρίζει, γιατί η διαπραγμάτευση γίνεται από τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επίσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνει η επιστολή Τσακαλώτου, ούτε αν έχει σταλεί προς τους πιστωτές.

Χθες, ο κ. Παπαδημητρίου κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Τρικάλων, δήλωσε πως τo αφορολόγητο και άλλα βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει αυτό που υπάρχει τώρα, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να γίνει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή