Μαξίμου: «Η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες 221 εκατ. ευρώ»

Μαξίμου: «Η ΝΔ χρωστάει στις τράπεζες 221 εκατ. ευρώ»

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στη ΝΔ έδωσε με non paper το Mαξίμου, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με εξέδωσε πόρισμα με το οποία αναφέρεται στα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «μια ακόμη μεγαλοπρεπή ήττα της κυβέρνησης». Το Μαξίμου απαντά λέγοντας πως «δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το Γενάρη του 2015 η πάγια πολιτική δέσμευση για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής αποτελεί πραγματικότητα. Χρειάστηκαν μόλις εννέα μήνες και οι καταθέσεις – ομολογίες των ίδιων των πρωταγωνιστών για να καταρριφθούν τα ψέματα δεκαετιών και να πέσει φως στις υπόγειες συνδιαλλαγές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα Μέσα Ενημέρωσης και τις τράπεζες.Αποδείχθηκε σε όλο το πανελλήνιο ότι βασικός πυλώνας της παραγωγής πολιτικής ήταν επί δεκαετίες η ίδια η διαπλοκή με τις τράπεζες να έχουν μετασχηματιστεί σε κουμπαρά για την εξυπηρέτηση των κοινών τους συμφερόντων». 

Η τοποθέτηση συνεχίζει με τα «ευρήματα» της Εξεταστικής Επιτροπής.

Τι ανέδειξε η Εξεταστική Επιτροπή;

1)Ότι τράπεζες δάνειζαν με «αέρα» σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα.

2) Τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική και ηγεμονία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

3) Τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

4) Ότι για το όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζικών στελεχών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων

5) Ότι ποινικές ευθύνες πολιτικών στελεχών που να εμπίπτουν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν έχουν προκύψει μέχρι τώρα.

Oι πηγές του Μαξίμου συνεχίζουν λέγοντας μεταξύ άλλων πως «την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία έχει το θράσος και επιμένει ότι μέχρι να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν υπήρχε διαπλοκή, και αδυνατώντας να απαντήσει στους πολίτες, εφευρίσκει τη «διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ»! Το λέει αυτό το κόμμα του κ. Μητσοτάκη που χρωστάει στις τράπεζες 221 εκατ. ευρώ και δεν έχει πει ακόμη πώς και πότε θα τα ξεπληρώσει! Συντάσσεται ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση του Αντιπροέδρου του, κ. Γεωργιάδη πως τα χρέη της ΝΔ στις τράπεζες πρέπει να διαγραφούν; Έτσι θα «εξυγιάνει» τα οικονομικά του κόμματός του;

Πραγματικά αναρωτιόμαστε κ. Μητσοτάκη, τολμάτε και κουνάτε το δάχτυλο, τη στιγμή που τόσο το κόμμα σας, όσο και εσείς χρωστάτε σε όποιον μιλάει ελληνικά;

Το ίδιο ερώτημα φυσικά ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχοντας πάρει δάνεια 199 εκατ. ευρώ και με τα σημερινά του εκλογικά ποσοστά θα αποπληρώσει τα χρέη του σε μερικές εκατοντάδες χρόνια!

Για όλα αυτά αλλά και για πολλές ακόμα έκνομες πρακτικές πλέον θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, στην οποία παραπέμπεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, ανεξαρτήτως ονόματος ή θεσμικού ρόλου, θα λογοδοτήσουν επιτέλους στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, οι οποίες καλούνται να επιτελέσουν δίχως καθυστερήσεις και πρακτικές του παρελθόντος το έργο τους». 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή