Ίδρυση ινστιτούτου για το διαδίκτυο ανακοίνωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης

Ίδρυση ινστιτούτου για το διαδίκτυο ανακοίνωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση ενός ινστιτούτου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του CSII (Cyber Security International Institute), που θα έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση των χρηστών του διαδικτύου, την πρόληψη των κινδύνων και την ανάδειξη θεμάτων του κυβερνοχώρου, ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε απόψε, σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Το ινστιτούτο, που θα είναι στα αμερικανικά πρότυπα, θα έχει τρεις πυλώνες: Εκπαίδευση, Πρόληψη και Ανάδειξη», τόνισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, ενώ πρόσθεσε πως το όραμά του πρόκειται να πάρει «σάρκα και οστά» σε 20 με 25 ημέρες και σε περίπου δύο μήνες θα είναι απόλυτα έτοιμο. Διευκρίνισε, μάλιστα, πως θα λειτουργεί και στους 52 νομούς της χώρας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όλους να συμμετέχουν σε αυτό.

Ο Μαν. Σφακιανάκης υπογράμμισε στην συνέχεια, ότι «πρώτος χορηγός του CSII θα είναι τα ευρωπαϊκά προγράμματα», ενώ επισήμανε πως μέχρι στιγμής 12 ιδιώτες θέλουν να προσφέρουν σε αυτό, μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αναφερόμενος στο ξεκίνημά του στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πριν από 22 χρόνια ξεκίνησα σε ένα μικρό γραφείο. Κανένας δεν πίστευε πως από τα καλώδια θα μπορούσαμε να φτάσουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Υπηρέτησα με πάθος αυτό που έκανα. Σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της χώρας μας είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ευρώπη».

Όταν ο Μανώλης Σφακιανάκης ρωτήθηκε πως νοιώθει που αποχώρησε πλέον από την Ελληνική Αστυνομία, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω θυμό. Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς μίση και πάθη. Πάθος έχω μόνο με τη δουλειά μου. Πάντως ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο…»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή