Στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα των αγροτών

Στήθηκαν τα πρώτα μπλόκα των αγροτών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συγκεντρώσεις σε πλατείες, διαμαρτυρίες σε ΔΟΥ και προετοιμασία για μπλόκα άρχισαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Το πρώτο μπλόκο στήθηκε στην Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης, στα χαμηλά της Μελούνας, με αγρότες του Τυρνάβου και της Ελασσόνας που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση). Οι αγροτικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στον Βαγγέλη Μπούτα θα εκκινήσουν για τον κόμβο της Νίκαιας την Πέμπτη μετά την ενημέρωση από χωριό σε χωριό. Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, ο ΕΛΓΑ, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα «κόκκινα» δάνεια, το κόστος παραγωγής και πετρελαίου αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τον κ. Μπούτα. Μαζί του συντάσσεται και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Ανοιξη», η οποία επιπλέον διαμαρτύρεται για τις μη αποζημιωθείσες καταστροφές από την κακοκαιρία.

Με την ιδέα να στήσουν μπλόκο στο τέλος της εβδομάδας στον κόμβο του Αερινού «φλερτάρουν» οι αγρότες από τον Δήμο Ρήγα Φερραίου στη Μαγνησία, αλλά οι συντοπίτες τους από τον Αλμυρό, που συγκεντρώνονται στις Μικροθήβες, ακόμη αμφιταλαντεύονται. Εντονες ζυμώσεις γίνονται στους κόλπους της Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αγρότες από τις Σέρρες προσανατολίζονται προς τον Προμαχώνα, ενώ επί ποδός βρίσκεται και το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια», στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Επειτα από σύντομη διαμαρτυρία στο κέντρο της Βέροιας, αγρότες που συντάσσονται με τον Β. Μπούτα, άρχισαν να οργανώνουν το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας. Από το περίφημο Γεφύρι της Αρτας άρχισαν τη διαμαρτυρία 50 αγρότες και κτηνοτρόφοι, διέσχισαν με τρακτέρ την Αρτα και άρχισαν να στήνουν μπλόκα στην Ιονία Οδό, την οποία συμβολικά έκλεισαν για μισή ώρα συνάδελφοί τους από το Κομπότι.

Στην Αιγιαλεία, οι αγρότες έκλεισαν χθες το μεσημέρι για δύο ώρες την νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο Αίγιο, και από σήμερα το απόγευμα θα κλείνουν 6 μ.μ. με 8 μ.μ. την Ε.Ο. Στην Ηλεία αγρότες έχουν συγκεντρωθεί στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας. Στην Αιτωλοακαρνανία, η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών «Μπλόκο Κεφαλόβρυσου» πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ Αγρινίου και αποφάσισε την παράταξη γεωργικών μηχανημάτων σε Κατοχή και Ευηνοχώρι. Ετοιμοι να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις είναι οι αγρότες της Ζακύνθου και της Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή