Αγρια ομορφιά στις θέσεις των πλέι οφ

Αγρια ομορφιά στις θέσεις των πλέι οφ

3' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που ο Ολυμπιακός πλησιάζει όλο και πιο κοντά προς την κατάκτηση του 44ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη κάνουν δικαίως όνειρα για έξοδο στην Ευρώπη, βάζοντας δύσκολα σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που στην εκκίνηση της περιόδου «φλέρταραν» τον τίτλο του πρωταθλητή. Μάλιστα και ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει ικανός να περιπλέξει περισσότερο την κατάσταση αναφορικά με τις ομάδες που θα βρεθούν στην πρώτη πεντάδα και θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Μαΐου.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο επικράτησε δύσκολα της Ξάνθης με 2-0 στο Καραϊσκάκη και αύξησε στους 11 βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα να ατενίζει το μέλλον με πολύ μεγάλη αισιοδοξία. Ο Πορτογάλος τεχνικός δείχνει εμπιστοσύνη διαρκείας σε παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής. Ετσι στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση είχε στην ενδεκάδα τους Ρέτσο και Ανδρούτσο, ενώ στο 67ο λεπτό πέρασε στο γήπεδο τον Μανθάτη, ο οποίος έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ του Καραϊσκάκη. Σε ένα γήπεδο, όπου πριν από τρία χρόνια μάζευε τις μπάλες στους αγώνες του Ολυμπιακού.

Σήμερα ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το αυριανό πρώτο ραντεβού με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας (ώρα έναρξης 19.30). Δεν αποκλείεται να παίξουν από την αρχή τα αποκτήματα του χειμώνα, Αλί Σισοκό και Καρίμ Ανσαριφάρντ, όπως και ο νεαρός στόπερ, Δημήτρης Νικολάου. Παράλληλα, δημοσιεύματα από την Αγγλία αποκαλύπτουν ενδιαφέρουν έξι ομάδων για την απόκτηση του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ενώ ο Πραξιτέλης Βούρος παραχωρήθηκε στον Λεβαδειακό με τη μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι.

Η ηττημένη του αγώνα του Φαλήρου, Ξάνθη, που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την εξαιρετική πορεία της στη σεζόν, υποδέχεται τον ΟΦΗ στις 17.15 στα Πηγάδια για τη νοκ άουτ φάση του Κυπέλλου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος θα παίξει στην έδρα της με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως σε περίπτωση κατά την οποία εξασφαλίσει θετικά αποτελέσματα, τότε θα αυξηθούν στο μέγιστο οι πιθανότητες συμμετοχής της στα πλέι οφ. Ο δε Πανιώνιος με τη νίκη του επί του Παναιτωλικού έφθασε τις τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες στο πρωτάθλημα. Η τελευταία βαθμολογική απώλεια ήταν στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα που έληξε ισόπαλος με σκορ 1-1.

Με την εκτός έδρας ισοπαλία με την Κέρκυρα, ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στην τέταρτη θέση, «πληρώνοντας» τη φτωχή συγκομιδή στους αγώνες που δίνει μακριά από τη Λεωφόρο. Σε εννέα εκτός έδρας ματς έχει απολογισμό μόλις δύο νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν κρύβει τον προβληματισμό του, την ώρα που μειώνονται οι επιλογές του εξαιτίας των τραυματισμών των Λέτο και Χουλτ στην Κέρκυρα. Παράλληλα, ο Λούκα Βιγιαφάνιες συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες. Στο ιατρικό δελτίο παραμένουν οι Μολέντο και Μέστο, ενώ «φευγάτοι» είναι οι Ιμπάρμπο και Ιβανόφ. Παράλληλα, οι Γουακάσο, Εμποκού και Κουλιμπαλί μετέχουν στην τελική φάση του Κυπέλλου Αφρικής.

Αέρας αλλαγής πνέει στην ΑΕΚ με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μονόλο Χιμένεθ. Υπό τις οδηγίες του, η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα ο Ισπανός τεχνικός να μοιράσει συγχαρητήρια στους παίκτες του στη χθεσινή προπόνηση: «Εμεινα ικανοποιημένος από την απόδοσή μας στο παιχνίδι για περίπου 70 λεπτά. Εχουμε όμως σκληρή δουλειά μπροστά μας και ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να παρουσιάζουμε την ίδια εικόνα σε όλο το παιχνίδι. Η δουλειά αυτή θα γίνει σιγά σιγά, αυτή τη στιγμή έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια». Στις μεταγραφικές υποθέσεις, η ΑΕΚ επιχειρεί να αποκτήσει άμεσα έναν επιθετικό, με τον 24χρονο Σέρχιο Αραούχο της Λας Πάλμας να αποτελεί τον πρώτο στόχο.

Στους Ζωσιμάδες ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η 17η αγωνιστική, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 με γκολ του Λέοβατς στο 31΄. Μία νίκη που τον έφερε στην 5η θέση, αφού προσπέρασε την ΑΕΚ και την ομάδα της Ηπείρου. Μάλιστα έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο με αντίπαλο την ΑΕΛ στη Λάρισα.

Στην ουρά της βαθμολογίας ο ουραγός Ηρακλής φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να σώσει τη χρονιά. Από κει και έπειτα η Βέροια και ο Λεβαδειακός μοιράζονται την προτελευταία θέση, με την ομάδα της Ημαθίας να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή