Προς OAKA ο τελικός μπάσκετ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων απέκτησε, αίφνης, προβάδισμα για να φιλοξενήσει τον τελικό Κυπέλλου, Παναθηναϊκού Superfoods – Αρη (19/2), ύστερα και από σχετική έγγραφη αποδοχή της ομάδας της Θεσσαλονίκης που στάλθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασής του.

Η αλλαγή στάσης της ΚΑΕ Αρης έγινε σε διάστημα λίγων ωρών, καθώς το πρωί εκδόθηκε ανακοίνωση (δεν στάλθηκε και ανάλογη επιστολή στην ΕΟΚ), με την οποία προέτρεπε την ομοσπονδία να τελεστεί ο τελικός στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και γινόταν επίκληση της πρόθεσης του Παναθηναϊκού Superfoods για να παίξει σε γήπεδο της Βορείου Ελλάδας.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΟΚ έγινε εισήγηση να προτιμηθεί το γήπεδο «Δυο Αοράκια» του Ηρακλείου που ήταν η έδρα του τελικού με τους ίδιους αντιπάλους το 2014, αλλά πριν από την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Αρης, προφορικώς αρχικά και εν συνεχεία με νέο έγγραφο του, άλλαξε τη θέση του.

Οι «κίτρινοι» πρότειναν για έδρα του τελικού το γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης, εφόσον διαθέτει τις ανάλογες τεχνικές προδιαγραφές και ως εναλλακτική επιλογή το ΟΑΚΑ, γιατί όπως ανέφεραν θέλουν να αποφευχθεί η επιλογή του Ηρακλείου. Το γήπεδο της Ξάνθης, όμως, δεν διαθέτει ηλεκτρονικούς πίνακες και έχει μόνο μια κεντρική είσοδο για τους φιλάθλους και απορρίφθηκε άμεσα.

Η διοίκηση της ΕΟΚ, λόγω της νέας πρότασης του Αρη που συναινεί για το Ολυμπιακό Στάδιο, εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή να αποφασίσει για την έδρα του φετινού τελικού και τα εισιτήρια που θα λάβουν, κατόπιν συνάντησης με τους εκπροσώπους των φιναλίστ.

ΠΑΟ – Μπαρτσελόνα

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν καθώς και οι ευκαιρίες νίκης για να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός Superfoods υποδέχεται σήμερα (20.45) την Μπαρτσελόνα για τη 19η αγωνιστική και ενώ ύστερα από 48 ώρες θα παίξει στη δύσκολη έδρα του Ερυθρού Αστέρα, στο Βελιγράδι. Οι «πράσινοι» χρειάζονται πλήρη…ανακαίνιση της κάκιστης εικόνας που παρουσίασαν στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη και να επιστρέψουν στις νίκες. Το άμεσο πρόγραμμα του «τριφυλλιού» είναι δύσκολο, ενώ υπολείπεται μιας νίκης από τη Φενέρ και έχει μειονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία και από την Μπασκόνια και δύο νικών από τον Ολυμπιακό (έχει επίσης μειονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία). Η Μπαρτσελόνα δίνει «μάχη» για να προλάβει μια θέση στην οκτάδα και να προκριθεί, ενώ θα έχει στη διάθεσή της τον νεοαποκτηθέντα σέντερ Φαβεράνι. Επέστρεψαν οι τραυματίες Ντιανιέ και Περπέρογλου, ενώ θα απουσιάσει ο Αμερικανός Ολεσον. Με τον εκτελεστικό διευθυντή της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, συναντήθηκε χθες ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

• H νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τη Βέντσπιλς (19.00) στη Λετονία για την τελευταία αγωνιστική της α΄ φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ, θα κρίνει ή όχι την απευθείας πρόκριση του ΠΑΟΚ στη φάση των «32».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή