Πυρά ανταλλάσσουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Πυρά ανταλλάσσουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια αιχμή του Στ. Θεοδωράκη στη Φώφη Γεννηματά για τα αίτια που χάλασε το πολιτικό συνοικέσιο του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ έγινε αφορμή η τελευταία να επαναλάβει ως δεδομένη την απόφασή της να επανεκλεγεί από τη βάση. «Στη Γαλλία η ηγεσία των σοσιαλιστών βγαίνει από την κοινωνία και όχι από συνέδρια και παζάρια μηχανισμών», είπε ο κ. Θεοδωράκης (ΣΚΑΪ) και το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε αμέσως την εξής απάντηση: «Η πρόταση της κ. Γεννηματά, ένα χρόνο πριν, ήταν σαφής: Εκλογή επικεφαλής από την κοινωνία με ανοιχτές, δημοκρατικές, διαφανείς διαδικασίες». «Χαιρόμαστε που η ΔΗΣΥ επιβεβαιώνει την απόφασή της για εκλογή ηγεσίας από την κοινωνία και όχι την ένταξη του ενός κόμματος στο άλλο», ήταν η ανταπάντηση του Ποταμιού.

Τι νόημα βγαίνει απ’ όλα αυτά; Μάλλον η παροιμία «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη», καθώς τις τελευταίες ημέρες όλοι οι παίκτες της Κεντροαριστεράς μοιάζει να περιμένουν τι θα δείξουν οι δημοσκοπήσεις. Στο μεν ΠΑΣΟΚ θέλουν να δουν εάν η σύμπραξη Γεννηματά – Παπανδρέου θα αποβεί τελικά σε όφελός τους (ανησυχώντας όμως για το αν θα παραμείνει στη ΔΗΣΥ ο κ. Βενιζέλος), ενώ ο κ. Θεοδωράκης προφανώς αγωνιά εάν θα έχει απήχηση η πρωτοβουλία Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη για να συμπράξει μαζί τους. Ειδικά στο Ποτάμι τι μέλλει γενέσθαι δεν θα αργήσει να φανεί, καθώς ο κ. Θεοδωράκης δέχεται πιέσεις ακόμη και από βουλευτές του που μέχρι τώρα δεν αποζητούσαν καν τη δημοσιότητα. Τελευταίο κρούσμα, οι δηλώσεις του κ. Κ. Μπαργιώτα, ο οποίος περιέγραψε ως μόνη λύση συνένωσης της Κεντροαριστεράς αυτή που προτείνει η κ. Γεννηματά (και όχι ο κ. Θεοδωράκης), χωρίς να παραιτείται ή και να αποπέμπεται από το κόμμα του…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή