Τηλεοπτικά «Ρίχτερ» με ΠΑΟ και NOVA

Τηλεοπτικά «Ρίχτερ» με ΠΑΟ και NOVA

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμακώνεται η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τη NOVA και τη Σούπερ Λίγκα, με αφορμή τη μη καταβολή από το συνδρομητικό κανάλι της δόσης του Ιανουαρίου ύψους 4,3 εκατ. ευρώ.

Η δόση έπρεπε να έχει καταβληθεί στις 15/1, κάτι που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός, τον δρόμο του οποίου, κατά πληροφορίες, φέρεται αποφασισμένη να ακολουθήσει και η ΑΕΚ, να ανακοινώσει την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κάνοντας «πλαγιαστική αγωγή». Επίσης, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόσυρση του εκπροσώπου από το Δ.Σ. του συνεταιρισμού.

Είχε προηγηθεί η πληροφορία ότι η NOVA θέλει να μεταφέρει προς τα πίσω χρονικά τις καταβολές των δόσεων που απομένουν για την τρέχουσα σεζόν και η εξόφληση να γίνει περί τα μέσα Ιουνίου. Αυτό επιβεβαίωσε και η Λίγκα, η οποία σε απαντητική επιστολή προς τον Παναθηναϊκό δήλωσε αδυναμία να προσδιορίσει την ημερομηνία καταβολής της δόσης Ιανουαρίου.

Χθες, ο Παναθηναϊκός έκανε το επόμενο βήμα, στέλνοντας εξώδικο στη Σούπερ Λίγκα, με το οποίο ζητεί να εφαρμοστεί άμεσα το άρθρο 29 παρ. 1δ του ΚΑΠ. Δηλαδή να απαγορευθεί η είσοδος των συνεργείων του τηλεοπτικού σταθμού στα γήπεδα διεξαγωγής αγώνων της επόμενης αγωνιστικής.

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι «σε περίπτωση μη καταβολής, έστω και μιας δόσης προς τις διοργανώτριες ή την ΕΠΟ, η ΕΠΟ και οι διοργανώτριες εκτός των άλλων απαγορεύουν την είσοδο των συνεργείων του υπόχρεου ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού στα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων».

Επίσης, με το εξώδικο ο Παναθηναϊκός δηλώνει ότι σε περίπτωση που η Λίγκα δεν ασκήσει τα δικαιώματά της, θα ασκήσει το δικαίωμα επίσχεσης έναντι του συνεταιρισμού και θα απαγορεύσει την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός, που έχει οριστεί να διεξαχθεί την Κυριακή.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός καλεί τη Σούπερ Λίγκα να προβεί σε άμεση διεκδίκηση των εν γένει οφειλομένων, να ενεργοποιήσει τις ρήτρες σε βάρος του υπόχρεου τηλεοπτικού σταθμού, που προβλέπονται στις επιμέρους συμβάσεις που απαρτίζουν το συμβατικό πλαίσιο της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, άλλως θα το πράξει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ασκώντας «πλαγιαστική αγωγή».

Η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή Δ.Σ. την Παρασκευή με θέμα, μεταξύ άλλων, την «έγκριση σχεδίου πληρωμών από FORTHNET».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή