Καμμένος: Υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού

Καμμένος: Υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με τους επτά νεοσύλλεκτους, στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό».

Μιλώντας στον ANT1 ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ενοπλες Δυνάμεις.

«Το περιστατικό περιλαμβάνεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται από τον αλβανικό εθνικισμό να προκαλέσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, μετά τις ανακοινώσεις του Ράμα και την προσπάθεια αναβίωσης θεμάτων όπως το Τσάμικο, δηλαδή των συνεργατών των Γερμανών στην περίοδο της Κατοχής, βλέπουμε τέτοια φαινόμενα, τα οποία στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν γίνονται αποδεκτά. Ηδη έχει διαταχθεί να γίνει λεπτομερής έρευνα και με εντολή του ιδίου να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές στους νεοσύλλεκτους», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε πως οι ποινές θα επιβληθούν βάσει του στρατιωτικού κώδικα και υπενθύμισε ότι ο ίδιος, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. «Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας για να υπηρετήσει στην πατρίδα του, φεύγει και πάει πίσω σε εκείνη που θεωρεί πατρίδα του και αφήνει την ελληνική υπηκοότητα και τα προνόμιά της», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της δεύτερης αξιολόγησης είπε πως η κυβέρνηση «δεν συμφωνεί με τη μείωση του αφορολόγητου γιατί θα πλήξει τα χαμηλά και αδύναμα εισοδήματα» και τόνισε ότι παρά τις πιέσεις και τα δημοσιεύματα για μειώσεις μισθών και περικοπές συντάξεων, κ.α. δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτε, καθώς η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και το οικονομικό επιτελείο δίνει μάχη για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος, αλλά ως τοκογλύφος, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραδοσιακά στήριξαν την Ελλάδα στις δύσκολες εποχές. Δήλωσε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τράμπ, εκτιμώντας ότι οι Ελληνοαμερικανοί που βρίσκονται δίπλα του, θα βοηθήσουν όσο μπορούν τη χώρα μας, ενώ εξήρε τη θέση Τράμπ ότι δεν είναι εχθρός η Ρωσία, αλλά η ισλαμική τρομοκρατία.

Ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την πάγια πολιτική και δεν θα συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ακόμη και εάν ζητηθεί, εναντίον του ISIS, τονίζοντας πως η Ελλάδα βοηθά με διαφορετικούς τρόπους τις χώρες που έχουν πληγεί από τον Ισλαμικό Στρατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή