Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναβάθμιση του ρόλου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (EET) προχωρούν οι τράπεζες, με στόχο να αποτελέσει έναν ενεργό συνομιλητή, παρεμβαίνοντας δυναμικά σε ζητήματα που αφορούν τις τράπεζες και ευρύτερα την οικονομία. Η ΕΕΤ, με επικεφαλής πλέον τον κ. Νικόλαο Καραμούζη, πρόεδρο της Eurobank, σχεδιάζει να αναθερμάνει τις σχέσεις και τις επαφές της με κοινωνικούς εταίρους (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, εφοπλιστές, ΓΣΕΕ κ.ά.), φορείς, υπουργεία, την Τράπεζα της Ελλάδος, την κεφαλαιαγορά κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν προγραμματιστεί σχετικά ραντεβού, σηματοδοτώντας την αναβάθμιση του ρόλου της ΕΕΤ. Επιπλέον, θα προχωρήσει σε σειρά επαφών, ήδη έχουν προγραμματιστεί σχετικά ραντεβού, με φορείς, διαμορφωτές πολιτικής, θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες στο εξωτερικό, με στόχο να παρουσιάσει τα δημοσιονομικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών και την κατάσταση στις τράπεζες.

Η ΕΕΤ θα επιδιώξει να ενισχύσει τον ρόλο της σε ζητήματα αιχμής για τις τράπεζες, όπως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων κ.ά. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου της, η ΕΕΤ προχώρησε στη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων με πρόεδρο τον κ. Θεόδωρο Καλαντώνη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank και Συντονιστικής Επιτροπής των Επικεφαλής Οικονομικής Διαχείρισης με πρόεδρο τον κ. Βασίλειο Ψάλτη γενικό διευθυντή και CFO της Alpha Bank. Αποφασίστηκε, επίσης, η σύσταση ενός forum Διαχείρισης Προβληματικών Δανείων με πρόεδρο τον κ. Σπύρο Παπασπύρου γενικό διευθυντή της Πειραιώς.

Παράλληλα, εξελέγησαν νέοι πρόεδροι. Για τη Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων, ο κ. Αλ. Μπένος βοηθός γενικός διευθυντής διαχείρισης κινδύνων της Εθνικής, για το Νομικό Συμβούλιο ο κ. Γ. Τριανταφυλλάκης βοηθός γενικός διευθυντής νομικών υπηρεσιών της ΕΤΕ, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή πρόεδρος παραμένει ο κ. Παπασπύρου και αντιπρόεδρος ορίστηκε η κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, γενική διευθύντρια της ΕΤΕ. Τέλος, στη Συντονιστική Επιτροπή Αγορών και Κεφαλαίων, πρόεδρος και αντιπρόεδρος παραμένουν ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, γενικός διευθυντής της Alpha Bank και κ. Κ. Κάμαρης επικεφαλής αγορών της HSBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή