Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο Τζάκι Λίμπετσαϊτ (φωτ.), ντράμερ των εμβληματικών CΑΝ, του γερμανικού avant garde group που συνέβαλε σημαντικά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ροκ ταυτότητα. Με θητεία στη τζαζ και παίξιμο που σύντομα έγινε σήμα κατατεθέν της μπάντας, ο Λίμπετσαϊτ έδωσε στον ήχο των CΑΝ προσωπικότητα, η οποία χαρακτήρισε ολόκληρο το μουσικό φάσμα που συμβατικά ονομάζουμε Krautrock. Για όσους θέλουν να πάρουν μια γεύση της δημιουργίας ή να τιμήσουν τη μνήμη του, το θρυλικό «Vitamin C» αποτελεί πάντα κλασική επιλογή.

(…) Την 23η χιλιάδα έφθασε η συλλογή διηγημάτων «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου (φωτ.), επίτευγμα παραπάνω από αξιοσημείωτο με βάση τα σημερινά εκδοτικά δεδομένα. Ειδικά λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου έργου, το οποίο αναπτύσσεται σε τραχύ προφορικό λόγο, χρησιμοποιώντας το αρβανίτικο γλωσσικό ιδίωμα, προκειμένου να αφηγηθεί ιστορίες στρατιωτών που πολέμησαν στη μικρασιατική εκστρατεία.

(…) Ενα προηγουμένως άγνωστο παραμύθι του μεγάλου Μαρκ Τουέιν πρόκειται να δημοσιευθεί φέτος, έτος κατά το οποίο συμπληρώνονται και τα 150 χρόνια από την έκδοση του πρώτου του βιβλίου. Η ιστορία που φέρει τον αγγλικό τίτλο «The Purloining of Prince Oleomargarine» βασίζεται σε ένα δεκαεξασέλιδο σημειώσεων του συγγραφέα και αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που έχει την ικανότητα να μιλάει στα ζώα. Η σχετική έρευνα έδειξε πως ο εμπνευστής του Τομ Σόγιερ και του Χάκλμπερι Φιν διηγήθηκε τη συγκεκριμένη ιστορία στις κόρες του στο Παρίσι, κάποιο βράδυ του 1879.

(…) Eντυπωσιακό είναι το πρώτο τρέιλερ για το επερχόμενο «King Arthur: Legend of the Sword», ταινία που σηματοδοτεί την επιστροφή του πάντα ενδιαφέροντος Γκάι Ρίτσι. Πολλώ δε μάλλον που ο Βρετανός σκηνοθέτης καταπιάνεται με τον χαρακτήρα του Αρθούρου, μιας κορυφαίας μορφής της βρετανικής μυθολογίας. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία θα έχει ο Τσάρλι Χάναμ («Sons of Anarchy»), ενώ παίζουν ακόμη οι Τζουντ Λο, και Ερικ Μπάνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή