Πρασινάδες με βινεγκρέτ δεντρολίβανου και γαλοτύρι

Πρασινάδες με βινεγκρέτ δεντρολίβανου και γαλοτύρι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄

Υλικά  (για 4 άτομα)

Για τη βινεγκρέτ με δεντρολίβανο

  • 50 ml ξίδι βαλσαμικό
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ), ή 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • 500 γρ. διάφορα πράσινα σαλατικά της αρεσκείας μας, όπως λόλα, σαλάτα κ.ά., χοντροκομμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαντζουράνα ξερή, τριμμένη (εναλλακτικά, βάζουμε ρίγανη ή θυμάρι, με διαφορετικό αρωματικό αποτέλεσμα)
  • 120 γρ. γαλοτύρι (φέρνουν πλέον και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή κατίκι
  • 60 γρ. καρύδια (προαιρετικά), χοντροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βινεγκρέτ: Σε ένα βάζο χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Σαλάτα: Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα πράσινα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και τη μαντζουράνα και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με το τυρί (σε κουταλιές) και τα καρύδια (αν τα βάλουμε) και σερβίρουμε.

Η ΦΡΟΥΤΕΝΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Μπορούμε να προσθέσουμε  στη σαλάτα 2 – 3 σύκα, κομμένα στα τέσσερα, ή 1 φλιτζ. τσαγιού ρώγες από σταφύλι σταφίδα, κομμένες στη μέση, ή 2 αχλάδια, σε φέτες.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή